Мено Кох замести Валентин Антов в ЦСКА

26-годишният централен защитник е кадър на ПСВ Айндховен

Футбол
21:45 - 23 Февруари 2021
3418
Мено Кох замести Валентин Антов в ЦСКА

Нидерландски централен защитник е съвсем близо до договор с ЦСКА. 195-сантиметровият Мено Кох пристига от белгийския "Ойпен", като остава единствено да мине медицински тестове. Всичко между двата клуба вече е договорено, като за футболиста ще бъде платена трансферна сума.

Местните медии допълват, че предложението на ЦСКА е такова, че не може да бъде отказано. Очаква се договорът да бъде за три и половина години.

26-годишният Кох е кадър на ПСВ Айндховен. За четирите си години в клуба записва 90 мача за втория тим и само два за първия. В родината си носи екипите още на "Утрехт" и НАК Бреда, а в "Ойпен" преминава през лятото на 2019 г.Там изиграва 40 шампионатни двубоя, в които реализира три попадения.

Бранителят идва като заместник на Валентин Антов, който бе преотстъпен с опция за закупуване в италианския "Болоня". След сделката за втория си капитан треньорът на ЦСКА Бруно Акпарович, който използва схемата 3-5-2, разполага само с трима централни защитници - Петър Занев, Пламен Гълъбов и Юрген Матей. Именно на нидерландеца Матей вероятно ще са разчита за бързата адаптация на своя сънародник.

Привличането на Кох е знаков ход и относно намеренията на собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, съобщава Би Ти Ви. Макар и индиректно, преди десетина дни двамата заявиха намерение да преустановят дейността си в ЦСКА.

Според изпълнителния директор Пламен Марков двамата са обидени на част от привържениците, които отправиха критики към трансферната политика през зимната пауза. Освен Антов, "Българска армия" напусна и водещият реализатор Али Соу, преотстъпен в руския "Ростов".

ЦСКА води битка с "Лудогорец" за шампионската титла, като изостава на три точки преди прекия сблъсък в Разград тази събота.