Менте сайт си измисли дело за $1 млрд. срещу Бойко Борисов

Новини
19:30 - 12 Ноември 2019
15225
Менте сайт си измисли дело за $1 млрд. срещу Бойко Борисов

Американската адвокатска кантора “Бъркли-Симънс, брадърс енд партнърс” е завела дело във Федералния съд в Ню Йорк срещу българския премиер Бойко Борисов, съобщава сайтът informiran.nеt, който според публикации в медиите е собственост на анализатора Арман Бабикян.

За делото за колосална компенсация informiran.nеt „разбрал” от съобщение в сайта на кантората, която е в Топ 10 на най-елитните американски адвокати.

Lupa.bg така и не успя да изнамери адвокатска кантора с подобно наименование.

„Искът е за 1 милиард долара и формално юристите съдят от името на щатско НПО за защита правата на жените. Реално обаче тези НПО-та са кухи, създадени от самите кантори, за да имат формално “клиент”, за който да работят. Фактически, самата кантора търси 1 милиард от Бойко”, обяснява сайтът.

“Публичното гушване – с очевидно несъгласие от нейна страна, на посланика на САЩ, е унижение за страната, и е грубо потъпкване на правата на жените. Допълнително, и г-жа Мустафа е мюсюлманка, и г-н Борисов погазва всички правила на исляма за отношение към жените. Считаме поведението за крайно обидно, агресивно и недопустимо…”, пишело още в иска.

„Въпросният съд е най-важният съд в САЩ, след Върховния. В него се гледат всякакви дела с последствия в чужбина, вкл. там е гледано делото за потъването на “Титаник”, обяснява informiran.nеt.

Според наблюдатели, делото е “написано по учебник”, и Борисов ще бъде осъден. Как точно ще плати парите с официалните си доходи, не е ясно. Хипотетично, ако има други авоари в САЩ, те могат да бъдат конфискувани.

Официално от правителството на САЩ реакция няма. Вероятно са склонни да си затворят очите. Но в САЩ всеки един гражданин има право да съди всеки друг за всичко, вкл. всеки американец може да съди онзи, който унижава държавата му. Фактически, Тръмп и Помпео, дори да искат да опростят направеното от Бойко, не могат…