Merck & Co помага за производството на ваксината на Johnson & Johnson

Фармацевтичният гигант спря разработването на собствени ваксини и се съсредоточи върху експерименталните си лечения на Covid-19

Новини
15:59 - 02 Март 2021
1017
Merck & Co помага за производството на ваксината на Johnson & Johnson

Фармацевтичният гигант Merck & Co Inc ще помогне за производството на еднократната ваксина срещу Covid-19 на компанията Johnson & Johnson, съобщи във вторник "Вашингтон пост", позовавайки се на висши служители от администрацията на Байдън.

Очаква се президентът Джо Байдън да обяви официално това по-късно през деня, посочва още изданието. По график Байдън трябва да произнесе реч във връзка с коронавирусната пандемия от 16.15 часа местно време (23.15 часа българско време).

Базираната в САЩ Merck спря разработването на две свои собствени коронавирусни ваксини през януари, за да се съсредоточи върху двете си експериментални лечения на Covid-19.

Миналият месец компанията заяви, че води преговори с правителства и компании за потенциално подпомагане на производството на разрешени коронавирусни ваксини.

Според "Вашингтон пост" големият производител на лекарства ще задели две свои фабрики в САЩ за производство на ваксината на J&J.

"Merck остава непоколебим в нашия ангажимент да допринесем за глобалния отговор на пандемията“, казаха от компанията.