Меркел очаква 19 200 случая на заразени ежедневно

Тя посочи, че училищата и детските градини трябва да останат отворени

Свят
13:24 - 28 Септември 2020
4595
Меркел очаква 19 200 случая на заразени ежедневно

Германският канцлер Ангела Маркел предупреди в понеделник, че очаква до 19 200 нови случая на коронавирус на ден, ако нарастването на заразените продължава да следва настоящата тенденция. Тя добави, че властите в Германия трябва да реагират и да сдържат COVID-19 колкото е възможно повече.

В разговор с „Билд” канцлерът коментира, че тенденцията за регистриране на нови случаи е подобна на тази в други страни. Тя обаче посочи, че училищата, детските градини и икономиката трябва да останат отворени.

Според последната актуализация от Германия, страната регистрира 1313 нови COVID-19 случая в неделя на фона на нарастването на новите коронавирусни инфекции в Европа.

Меркел е дълбоко притеснена от рязко нарастващите нови инфекции в Германия, коментира и нейният говорител в понеделник, призовавайки гражданите да спазват строги хигиенни мерки, включително за маски, ако социалната дистанция не може да бъде поддържана, съобщава АП.

"Развитието на броя на инфекциите буди голямо безпокойство у нас. Можем да видим от някои от нашите европейски приятели и до къде може да доведе това", обяснява Стефен Зайберт. 

На среща с ръководители на нейната партия ХДС, Меркел предупреди, че тенденцията с увеличението от 19 200 заразени на ден се очаква до Коледа.