Меркел призова за спешни мерки срещу климатичните промени

Актуални новини
11:01 - 31 Декември 2019
1894
Меркел призова за спешни мерки срещу климатичните промени

Германската канцлерка Ангела Меркел каза в Новогодишното си послание, че се бори с климатичните промени с всички сили, за да могат бъдещите поколения да живеят в мир и просперитет, предаде Ройтерс.

За разлика от миналата година, тазгодишното й новогодишно послание не споменава за вътрешните напрежения в нейното коалиционно правителство, съставено от десноцентристкия Християндемократически съюз и левоцентристката Социалдемократическа партия. Все още не е сигурно, че коалицията ще просъществува до края на парламентарния мандат, изтичащ през 2012 г, отбелязва Асошиейтед прес.

Канцлерката обаче посочи необходимостта да бъдат защитавани органите на местната власт и "всички хора в нашата страна от омразата, враждебността и насилието" и да се води борба "срещу расизма и антисемитизма". В тази връзка АП припомня, че през тази година бе убит провинциалният държавен служител Валтер Любке, член на партията на Меркел, който активно подкрепяше нейната политика на отворени врати за бежанците през бурната 2015 г.