Месец на детето в Театър "София"

След всяко представление малчуганите ще могат да се срещнат с любимите си герои от спектаклите и ще получат подаръци

Култура
11:07 - 27 Май 2024
1613
Месец на детето в Театър "София"

Театър "София" посвещава целия месец юни на най-прекрасната и искрена публика - децата. Кампанията „Месец на детето" ще се проведе на цели шест дати през юни.

1 юни (събота) - „ФЕЯТА ОТ ЗАХАРНИЦАТА“, 11 часа, Театър „Сълза и смях“

2 юни (неделя) - „ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО“, 11 часа, Театър „Сълза и смях“

8 юни (събота) - „ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО“, 11 часа, Театър „Сълза и смях“

15 юни (събота) - „ФЕЯТА ОТ ЗАХАРНИЦАТА“, 11 часа, Театър „Сълза и смях“

22 юни (събота) - „ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО“, 11 часа, Театър „Сълза и смях“

23 юни (неделя) - „ФЕЯТА ОТ ЗАХАРНИЦАТА“, 11 часа, Театър „Сълза и смях“

След всяко от представленията, във фоайето на Театър „Сълза и смях“, малчуганите ще могат да се срещнат с любимите си герои от спектаклите, да си поговорят с тях и да се снимат. А преди да си тръгнат, ще получат подаръци, специално подготвени от екипа на Театър "София", книжарници „Сиела“ и издателство „Фют“.


ФЕЯТА ОТ ЗАХАРНИЦАТА
от Катя Антонова

режисьор Елза Лалева
сценография Петя Караджова
композитор Мира Искърова

Участват: Йоанна-Изабелла Върбанова, Елеонора Иванова, Мила Банчева, Николай Върбанов, Николай Димитров, Юлиян Малинов, Мартин Петков (гост)


"Превръщането на една популярна детска книга в театрално представление, за мен беше голямо приключение. С всичките му трепети на възторг, боязън, омайвания, разочарования, нови очарования, открития, уроци, полети и паданици… Исках да се оттласна от книгата за Феята Ванилия и същевременно да съм вярна на авторката и духа ѝ.

Искаше ми се да се получи спектакъл за „приключението порастване. За Филип и Ванилия и техния леко критичен поглед към света на възрастните. За копнежа по приятелство, яснота, справедливост...за крилата от вдъхновение, които са ти нужни. За вдъхновението, което феите даряват. За траекторията на духа, която всеки може да си очертае...стига да си е намерил ФЕЯ", споделя режисьорът Елза Лалева.

 
ЧУДНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ НА ПИНОКИО
от Карло Колоди


режисьор Елза Лалева
сценография Петя Боюкова
композитор Мира Искърова
мултимедия Албена Баева
хореограф Филип Миланов

Участват: Ангела Канева, Даниел Кукушев (гост), Дениза Павлова, Димитър Стойнов (гост), Йоанна-Изабелла Върбанова, Михаил Милчев, Николай Димитров, Юлиян Рачков


"Талантливият кукломайстор Джепето е човек на изкуството! С обич и майсторлък, той сътворява своя мечтан син от едно странно, игриво дърво. Нарича го Пинокио, а той се оказва творба с характер. Истинска „дървена глава“ – вироглав, немирен, любопитен и толкова наивен, че не различава доброто от лошото.

Децата трябва да ходят на училище, но Пинокио не ще и не ще… Избягва и поема по трудния си път на скитащо дървено човече, сблъсквайки се с какви ли не неприятности. Пинокио копнее да е истинско момче и в преживелиците си открива какво е да си жив. Проумява каква сила е обичта. Докосва се до вълшебствата на добротата.

Неговата закрилница – Феята със сините коси, му показва и някои неприятни и срамни черти на характера – например лъжата. Един верен говорещ щурец го съпровожда и съветва в опасните моменти, а те не са малко.

Чудните приключения на Пинокио са вълнуваща приказка за „вчовечаването“, която италианският писател Карло Колоди е разказал преди повече от 140 години. Дали стана истинско момче немирникът Пинокио? Да съпреживеем приключенията му – в театъра!", казва режисьорът на детския спектакъл Елза Лалева.