Месец юли и Дядо Мраз или как Диана Димитрова назова името на насилника си

С кодови названия актрисата публично призна, че Вергов е мъжът, който й е бил шут в лицето и с когото е имала тайна връзка

Актуални новини
20:03 - 04 Декември 2022 (обновена)
28333
Месец юли и Дядо Мраз или как Диана Димитрова назова името на насилника си

Актрисата Диана Димитрова назова публично името на колегата си, който преди 5 години я е пребил жестоко на снимачната площадка на сериала "Откраднат живот". Тя го направи завоалирано, споменавайки кодирано само първото му име, но от думите й стана категорично ясно, че говори за Юлиан Вергов. В неделя вечерта звездата от сериалите "Откраднат живот" и "Лъжите в нас" за пръв път проговори публично в предаването „120 минути“ по bTV, седмица след шокиращия си пост, че преди 5 лета е станала жертва на насилие от страна на колега. Тя многократно бе призована в социалните мрежи да изрече името на човека, който я е пребил.

"Има образувано досъдебно производство и аз нямам право да кажа името. Но тъй като знам, че в България има много интелигентни хора, искам да ги помоля да четат между редовете", заяви актрисата, като уточни, че ще каже името на насилника си до края на предаването. И наистина го направи на финала, макар и кодирано. Но всички зрители, които слушаха внимателно думите й разбраха, че тя визира Юлиан Вергов.

В сериала "Откраднат живот" Диана влиза в образа на д-р Зорница Огнянова, а колегата й - на доц. Виктор Банков, като двамата герои имат любовна връзка. Очевидно това се отнася и за актьорите в живота. С телевизионната си изява актрисата потвърди информацията на седмичника "Уикенд", който пръв съобщи, че Вергов е нанесъл побоя над актрисата.

В сериала "Откраднат живот" Диана влиза в образа на д-р Зорница Огнянова, а колегата й - на доц. Виктор Банков. Любовта им от екрана се пренася и в живота

"Гледах друга телевизия. Водещите, журналистите живо обсъждаха Дядо Коледа или Дядо Мраз. Аз съм дете на прехода, родена съм 90-та година. Аз много силно вярвам в Дядо Коледа, защото Дед Мороз идва от друго място", каза Димитрова на водещия Светослав Иванов, след което с иронична усмивка добави: "И всъщност целия юли месец (актрисата натърти на юли, след което направи пауза, б.ред.) тази година рисувах за изложба. Искам да поканя през следващата година март (произнасяйки март отново направи пауза, б.ред.) хората да дойдат да видят изложбата ми."

"Това са някакви кодове", реагира водещият, който очевидно също разгада кода "юли". "Това са факти", отвърна актрисата. Както е известно всички приятели и колеги на Юлиан Вергов се обръщат към него с "Юли". Друга важна препратка на Димитрова към Вергов бе свързана и със заигравката между Дядо Мраз и Дядо Коледа. Преди дни в интервю за предаването "На кафе" 52-годишният Вергов сподели, че вярва в Дядо Мраз. Там той каза следното: "От малък аз до ден днешен чакам Дядо Мраз, той се видоизмени малко в Дядо Коледа, но аз продължавам да го чакам и да вярвам в него безрезервно".

Третата кодирана препратка беше свързана с месец март. Това е третият месец в годината, а в българската азбука третата буква е "В", което отново насочи към Вергов. Самият актьор до момента не е коментирал казуса.

"Диана, със сигурност това интервю ще предизвика много отзиви", каза Светослав Иванов. "Надявам се, вярвам в доброто", бяха финалните думи на актрисата в първия й публичен коментар след емоционалния й пост във фейсбук.

"Не сме имали напрежение в отношенията. Ние бяхме в близки отношения. Мислех, че познавам този човек, но явно не е било така", разкри актрисата, давайки да се разбере, че е имала любовна връзка с колегата си, но отношенията им  били тайни. Още тогава тя била шокирана, че това е човекът, когото познава и с когото работи.

По време на цялото предаване Диана Димитрова наричаше Юлиан Вергов "лицето" очевидно заради образуваното досъдебно производство. Прокуратурата се самосезира заради проявеното над нея насилие преди пет години, а адвокат на актрисата е бившият министър на правосъдието Антон Станков.

Вергов и Димитрова играят любовници в "Откраднат живот", каквито стават и в реалността

"С лицето отдавна не контактувам, не следя изявите му и той отдавна не е в моето полезрение", допълни актрисата, но заяви, че мъжът продължава да я заплашва и днес заради това, че е проговорила.

Актрисата съобщи, че във вторник, по време на Централната емисия новини на bTV е получила съобщение по Вайбър от лицето, което после е било изтрито. 

Тя разказа как се е случило всичко:

„Вечерта, преди да се случи това, ми се обади по телефона, крещейки в истерия, думите са лоши, но беше свързано с произхода ми, тъй като съм от село от Кайнарджа – "Ще те пребия, ще ти съсипя кариерата, само се появи“.

След като е пребита от Вергов през 2017 г. актрисата си прави селфи, за да документира синините си

Дълги години се обвинявах, че проблемът е в мен, когато съм искала да разбера отговор на въпрос защо лицето вечерта ме заплаши и каза: "Ти само се появи на терен и аз ще те пребия". Исках да разбера защо. Направих грешката да не си слушам интуицията и от едната стая в рамките на 2 минути да последвам лицето в гардеробната".

По думите й в този момент той е минал покрай нея и я е ударил в стената:

"Удари ме в стената, вдигна ме, виждах всичко много бавно, свлякох се на пода, съборих закачалки. Погледнах човека, защото не можех да повярвам, че това е човекът, който уважавам и работя с него. След това той ме изрита с цялата мъжка сила, която имаше, в лицето с мъжка обувка. Това беше стабилен шут в лицето. Блъсна вратата, псувайки ме за произхода ми и поздравявайки моите родители, майка ми. След 15-20 секунди дойдоха трима души и ме намериха в това състояние и беше обявена обедна почивка", допълни Диана Димитрова. 

Тя съобщи, че дни след насилието е имало и друга заплаха:

„Другата заплахата дойде няколко дни по-късно пред колеги, с другия екип, с който снимахме, трябваше да обсъдим позиция на камерата. Споделих на режисьора, че ме болят зъбите, лицето каза: „Продължи да говориш и аз ще го направя пак“.

Имам свидетели, моите прекрасни колеги, допълни с иронична усмивка актрисата. Тя обясни, че тази седмица е разбрала кои са истинските й приятели и на кого може да разчита.

На въпроса защо не си е извадила медицинско тогава, а само си е направила снимки с телефона, Диана Димитрова каза, че е била изманипулирана от друг човек.

„Бях решила, че отивам да си извадя медицинско, затова направих снимките и ги изпратих на мой приятел, и мислех да му кажа – пали си колата и идвай да ме вземеш, отиваме в болница. Трябваше да изчакам за разговор с друго лице. Това лице ме изманипулира с думите: "Какво ще постигнеш?"

Аз бях една прохождаща актриса, която 2 години ходи на кастинги, не се случваха нещата, но си казвах: "Продължавай. Исках да покажа таланта, как мога да го развия, да стана по-добра. Изпитах чувство за вина“, разказа Диана Димитрова.

За отношенията си с човека, който й е посегнал, тя каза:

„Не беше лесно, но тези дни до мен достигна поредният слух, че през тези години лицето разказва други истории в актьорската гилдия. 2017 г. се случи побоят, 2018 г. отново се срещнахме на снимачната площадка, лицето ме посрещна с усмивка, здрависахме се, как прекара лятото. Малко по-късно лицето ми се обади –и каза: „Ники иска твоя контакт за среща с едно малко момиче, осиновена е, много те харесва и иска да се видите. Може ли да дам номера ти“. Направихме срещата, отидох в дома на Ники Сотиров, подарих книжка, направихме си снимки. Той днес ми каза много хубава новина, но не е сега моментът“.

Диана Димитрова добави, че, ако нападателят й се беше извинил, е щяло да й олекне. "Когато видя, че човекът осъзнава какво е направил – може би щеше да ми олекне".

Юлиан Вергов и продуцентът Евтим Милошев по време на снимките на сериала "Откраднат живот"

На въпроса защо сега е решила да говори, актрисата отговори:

„Вече аз съм лице на кампания, която е за превенция на насилието – над жени, деца, мъже. Твоето интервю с Мариана Андонова (бел. р. съпруга на една от жертвите на прокурорския син от Перник) много ме вдъхнови – как един цял град мълчи. Съзнанието ми не може да понесе, че някой може да си позволи това зверство и да бъде прикриван от цял град. Попитайте тези хора, които живеят в Перник, – защо мълчахте всички? Аз имам огромна вина, но ако бях говорила тогава, когато бях току що завършила студентка, която иска да се реализира в България – кой щеше да ме чуе“.

Има и други записи на изяви на лицето, съобщи актрисата:

„Сигурна съм, че, когато стигнем докрай - профайлърите ще кажат своята дума, защото тази агресия личи. Има много записи на изяви на лицето.

Родителите – майка ми ме пита "Защо, защо не си ми казала". Тя отиде в чужда държава, научи езика, справи се, много е борбена. Обясних й всички причини защо сега. Баща ми малко се страхува в момента, защото той е дете на друго време, но неговите страхове вече нямат общо с мен. Не мога да мълча, живея в България, избрала съм да се реализирам в България, не искам, вече не мога да мълча“, категорична е Диана Димитрова.

Според публикацията на "Уикенд", конкретната причина Диана Димитрова да бъде пребита от Юлиан Вергов, е реплика, която тя прави по адрес на дъщеря му - 15-годишната тогава Алена. Вергов обвинява довчерашната си любима, че се опитва да манипулира детето му, и обезумял от гняв, й налита на бой пред всички. Подкарва я с шамари и юмруци.

Ден след екшъна продуцента на сериала Евтим Милошев избира да заеме страната на Юлиан Вергов и обвинява Диана Димитрова, че едва ли не е провокирала побоя. Актрисата не си вади медицинско свидетелство, но прави шокиращите снимки, които избра да покаже едва в началото на тази седмица.