Меси: Исках да се върна в Барселона, но...

Спорт
12:22 - 06 Декември 2023
2254
Меси: Исках да се върна в Барселона, но...

След като бе избран за спортист №1 за 2023 година от вестник "Time", Лионел Меси говори за преминаването си в МЛС, където подсили Интер Маями. Аржентинецът сподели, че приоритетът му е бил завръщане в Барселона и съжалява, че това не е било финансово възможно. Меси е имал възможност и да премине в Саудитска Арабия – в Ал Хилал.

„Истината е, че за щастие имах няколко варианта на масата, които бяха интересни, но трябваше да анализирам и да мисля много. Обсъдих ги със семейството си преди окончателно да взема решение да дойда в Маями. Първата ми възможност беше да се върна в Барселона, но не беше възможно. Опитах се, но не се случи“, заяви Лионел Меси.

„Много мислих да отида в Саудитска Арабия, защото познавам страната и знам, че те създадоха много голяма конкуренция, която в бъдеще може да направи първенството много важно. Като туристически посланик на страната, беше много привлекателна дистанция за мен. Харесва ми всичко там. Опциите бяха Саудитска Арабия и МЛС, и двете много интересни“, каза още той.