Меси излиза срещу Левандовски, Саудитска Арабия се готви за сензация срещу Мексико

Франция ще експериментира срещу надяващия се на чудо Тунис

Спорт
10:05 - 30 Ноември 2022
2148
Меси излиза срещу Левандовски, Саудитска Арабия се готви за сензация срещу Мексико

Полша и Аржентина се изправят един срещу друг в решителен двубой от група „C“ на Световното първенство в Катар. Срещата на „Стадион 974“ в Доха стартира в 21:00 часа.

Един от фаворитите за титлата Аржентина трябва да покаже класата си срещу Полша, за да избегне шокиращо ранно отпадане. Загуба на Лионел Меси и компания ще означава край на кампанията им в Катар, докато равенство може и да е достатъчно, но това зависи от крайния резултат на другия мач от групата Саудитска Арабия - Мексико.

До момента „гаучосите“ вървят втори с 3 точки, колкото има и третият Саудитска Арабия, а победа днес би осигурила на двукратните световни шампиони излизане от групата. От гледна точка на Полша, който има четири точки и оглавява класирането, една точка е достатъчна за осминафиналите, докато победата ще гарантира първото им място.

Саудитска Арабия и Мексико излизат един срещу друг в решителен сблъсък от група „C“ на Световното първенство в Катар. Двубоят на стадион „Лусаил Айконик“ в едноименния град стартира в 21:00.

Мексико ще търси задължителна победа над Саудитска Арабия, и то с няколко гола разлика, за да продължи страхотната си серия от седем поредни участия в елиминациите на Световно първенство. Тимът на Херардо Мартино към момента е последен в групата с едва една точка след първите два мача.

За Саудитска Арабия успех ще означава сензационно излизане от групата, като това може да се случи и с равен, но ако в другия мач между Полша и Аржентина има изразителен победител. Отборът на Ерве Ренар е с три точки на третата позиция след сензационната победа на старта именно над Лионел Меси и компания, но след това допусна поражение с 0:2 от Полша.

Ренар пък предизвика играчите да пренапишат футболната история на страната, като се класират за осминафиналите на Мондиала. Саудитска Арабия само веднъж е прескачала групите на световно първенство, като това се случи през 1994-а година, когато тимът победи Белгия с гол на легендата Саеед Ал-Овайран.

„Ако моите играчи искат да бъдат запомнени от тези фенове, те трябва да направят нещо историческо. Иначе ще бъдат забравени до 20-30 години, защото през 1994 година ние играхме в елиминациите. Най-важното нещо за нас е, че преди този последен мач в групите имаме съвсем реален шанс за класиране. Ще трябва да се трудим здраво, за да го превърнем в реалност. Мексико е много опитен отбор, който има по-добри постижения от Саудитска Арабия“, заяви 54-годишният Ренар.

Треньорът няма да може да разчита на капитана си Салман Ал-Фараж, който има контузия в крака и вече се прибра у дома, за да се лекува. Халфът Абдулелах Ал-Малки пък е наказан заради получени картони.

Тунис и Франция се изправят един срещу друг в последен двубой от група „D“ на Световното първенство в Катар. Сблъсъкът на „Едюкейшън Сити Стейдиъм“ в град Ал Раян стартира в 17:00 часа.

Световният шампион Франция вече си осигури участие на осминафиналите в Катар след победите над Австралия с 4:1 и Дания с 2:1. „Петлите“ ще си осигурят първото място в групата и с реми срещу Тунис, въпреки че ще се опитат да станат първия отбор с пълен актив от точки след края на груповата фаза. Очакванията са все пак селекционерът Дидие Дешан да направи някои промени в състава.

Африканците обаче ще гонят задължителна победа, но и ще се надяват на благоприятен развой в другия двубой, за да продължат напред към 1/8-финалите. Тимът на Джалел Кадри е последен преди този двубой с 1 точка, колкото има и третият Дания, който ще играе в Австралия (3 точки).

Селекционерът на Тунис заяви преди днешния мач, че във футбола няма невъзможни неща и африканците са способни да поднесат изненада срещу Франция.

„С футболистите си говорим, че няма невъзможни неща. Все още не сме изгубили всички шансове и сме мотивирани за една последна битка. Вярваме и все още пазим надежда. Имаме добър отбор и дано имаме и малко късмет, за да се класираме в следващата фаза“, Кадри.