Меси: Няма да напусна "Барселона" преди лятото

Виждам се в ролята на спортен директор, а не на треньор, обяви шесткратният носител на "Златната топка"

Футбол
09:59 - 28 Декември 2020
1431
Меси: Няма да напусна "Барселона" преди лятото

Лионел Меси не даде конкретен отговор дали напуска "Барселона". В интервю си пред La Sexta шесткратният носител на "Златната топка" говори откровено за проблемите при каталунците и отношенията му с президента Хосеп Мария Бартомеу.

Относно трансфера му в друг клуб той заяви, че няма да реши нищо преди лятото.

Не преговарям с други клубове и няма да го направя преди лятото. Ако напусна "Барселона", искам да го направя по най-добрия начин, за да мога после да се върна и да помагам", каза Меси и добави, че след края на кариерата си се вижда в ролята на спортен директор вместо треньор, но иска да остане във футбола.

През януари са изборите за нов президент на "Барселона". Меси няма, или поне не пожела да назове името на човека, който подкрепя в тази битка.

"Не искам да назовавам имена. Предпочитам човек, който ще върне клуба към основите и мястото, което му отива, а именно да печели. Разочарован съм от Бартомеу, той ме е лъгал прекалено много пъти", добави Меси.

В Шампионската лига "Барса" се справя добре, но в Ла Лига - резултатите са далеч от задоволителни. Въпреки това 33-годишният нападател смята, че представянето на отбора се подобрява."Ще бъде трудно да вземем нови играчи, защото няма пари. Неймар ще излезе доста скъпо, ситуацията е трудна."

Меси нарече живота си скучен и обикновен, но си пожела да не бъде толкова разпознавем заради децата си. "Аз съм свикнал, живея обикновено, но понякога искам да бъда анонимен, най-вече заради децата ми."