Меси пропусна дузпа, но Аржентина би Полша

Дружина полска продължава на осминафиналите за сметка на Мексико, който спечели само с 2:1 срещу Саудиткса Арабия

Спорт
23:15 - 30 Ноември 2022
4590
Меси пропусна дузпа, но Аржентина би Полша

Аржентина изпълни първата си цел и спечели група С на Мондиал 2022. Това стана възможно след успеха на „гаучосите“ с 2:0 над Полша в последния им двубой от груповата фаза.

Алексис Мак Алистър (46’) и Хулиан Алварес (68’) вкараха двата гола, а Войчех Шчесни спаси дузпа на Лионел Меси малко преди почивката.

Така Аржентина завърши на първото място в групата с актив от 6 точки. По този начин „Албиселесте“ избегна сблъсък с Франция и вместо това в събота ще играе осминафинал срещу Австралия.

Полша също се класира за елиминациите, след като приключи на втората позиция с 4 точки на сметката си, колкото има и третият Мексико, но с по-лоша голова разлика. Така следващият съперник на Дружина полска са „петлите“ в неделя.

Мексико победи Саудитска Арабия с 2:1, но отпадна от Световното първенство по изключително драматичен начин. "Ацтеките" завършиха трети в група "С", тъй като са с по-лоша голова разлика от втория Полша, който продължава напред.

Попадение на Хенри Мартин и Луис Чавес дадоха аванс на Мексико в началото на второто полуврем. В същото време Аржентина поведе с два гола на Полша, което означаваше, че нов гол на мексиканците ще ги класира за осминафиналите.

В този момент головата разлика бе равна и "ацтеките" щяха да отпаднат по показателя феърплей, тъй като имаха повече жълти картони. Това не се оказа фактор, тъй като Салем Ал-Досари отбеляза гол за Саудитска Арабия в добавеното време.