Меси също взе отношение за скандала на Игрите

Спорт
12:41 - 25 Юли 2024
2179
Меси също взе отношение за скандала на Игрите

Звездата на Аржентина Лионел Меси също взе отношение относно скандала, който се случи вчера на Олимпийските игри в Париж.

"Необичайно", написа кратко Меси в социалните мрежи.

"Това е най-големият цирк, който съм преживявал в кариерата си, каза старши треньорът на аржентинския олимпийски отбор Хавиер Масчерано след поражението на "гаучосите" от Мароко с 1:2 при хаотичното откриване на олимпийския футболен турнир.

Трудно е да се опише случилото се на стадион „Жофроа-Гишар“ в Сент Етиен по време на мача между Мароко и Аржентина. Това беше сюрреалистичен сценарий за първия мач от олимпийския турнир, отбелязват френските медии.

Нашествие на фенове, спиране от съображения за сигурност, равенство 2:2, след това отменен гол два часа след края на мача и накрая победа с 2:1 за Мароко беше резултат от хаотичното откриване на футболния турнир на Олимпийски игри.

„Случилото се на терена беше скандал. Това не е квартален турнир, това е Олимпиада. Мачът беше спиран седем пъти, трябва да вземеш решение, когато има трето спиране“, добави бившият полузащитник на Барселона, Ливърпул и Уест Хем.

„Казаха ни, че мачът е спрян от съображения за сигурност. Прекарахме повече от час и половина в съблекалнята, където никой не ни каза какво ще се случи“, обясни аржентинският треньор.

Шоуто започна в 16-ата минута на добавеното време, когато Аржентина отбеляза гол за 2:2. Това беше невероятен гол на „гаучосите“.
Аржентина на два пъти разтърси рамката на вратата в една и съща атака, мароканският вратар спаси една топка, а Кристиан Медина се разписа от четвъртия опит за 2:2.

Гневни марокански фенове затрупаха терена с чаши и бутилки, а около 20 запалянковци нахлуха на терена. Шведският съдия Глен Ниберг прати отборите в съблекалнята, но не даде знак за край на мача, а го прекъсна.

Всичко завърши в голяма каша, дори медиите съобщиха, че Аржентина се е спасил в продълженията, като е отбелязал изравнителен гол за 2:2.

Феновете бяха помолени да напуснат стадиона на официалния високоговорител на стадиона, създавайки впечатлението, че всичко е свършило. В същото време обаче на официалния сайт на Олимпиадата се появи новината, че двубоят е прекратено временно.

Последва почти двучасово обсъждане дали срещата да продължи или да бъде прекратена. В крайна сметка отборите се появиха на терена след 20:00 часа, за да могат да играят допълнителни три минути. Преди продълженията изравнителният гол на Аржентина беше отменен поради засада след намесата на ВАР и Мароко защити предимството си в трите минути добавено време.

„Дори мароканците не искаха да играят. Нямаме нужда от помощ, но нямаме нужда и да ни се подиграват като днес“, каза Масчерано

„Беше неудобно“, каза вратарят Херонимо Руи.