Меси: Спечелихме Световното и Копа Америка, не остана нищо

Топ
19:58 - 30 Януари 2023
2587
Меси: Спечелихме Световното и Копа Америка, не остана нищо

Суперзвездата на Пари Сен Жермен и Аржентина Лионел Меси си припомни Световното първенство в Катар в края на 2022 г., на което изведе „гаучосите“ до третата световна титла в историята на страната.

„Винаги благодаря на Бог. Знаех, че ще ми даде Световно първенство, не знам как, но го почувствах. За щастие се случи това, за което толкова мечтаехме. За щастие накрая се случи. От този ден всичко се промени за мен. Сега можем да го кажем“, каза Меси пред аржентинския журналист Андреас Куснецов.

Меси подчерта щастието, което обхвана цяла Аржентина след триумфа: „Беше лудост, щастието на хората, големи хора, момчета, от всички възрасти. Щастието, което изпитаха, беше необяснимо.”

Той коментира и начина, по който хората на Лионел Скалони са отпразнували триумфа: „Обсъждах го с момчетата, мисля, че го казах, преди да се случи. Всичко, което си представях за празненствата, беше малко в сравнение с това, което наистина се случи. Беше много повече, отколкото си представях и това не беше малко, като си представях, че съм световен шампион. Беше нещо голямо и дори повече“.

„Казах им (на моето семейство), че свърши след толкова много време, толкова много страдание, защото имаше моменти, когато страдах много с националния отбор. Много разочарования, винаги сме били толкова близо и никога нещата не се случваха. Дълго време получавах критики от всякакъв тип и знам, че семейството ми страдаше дори повече от мен. Винаги са искали да ми покажат, че са единни, че са силни.

Но знам, че те страдаха много, не само защото не се случваше, но и заради грубите неща, които казваха за мен, които надхвърлиха футбола. Това наистина ме притесняваше и ме болеше. Беше като затваряне на кръга. Спечелихме Копа Америка, спечелихме Световната купа, това е. Нищо не остана, свърши“.

Меси не пропусна да коментира и острия език, който използва след мача с Нидерландия: „Всичко, което излезе, беше естествено, много неща се бяха случили на терена с Вут Вегхорст и още няколко играчи. В момента на напрежение, когато мачът е напрегнат, нещата се получават така, а и имаше търкания със съдията“.