Меси в Барса , но... при три условия

Спорт
12:55 - 31 Март 2023
1847
Меси в Барса, но... при три условия

Още след напускането на Лионел Меси на Барселона през лятото на 2021 г. започна да се говори как един ден аржентинският маестро ще се завърне на „Камп Ноу“. Почти две години по-късно договорът на Меси с Пари Сен Жермен изтича и до момента от френския клуб не са обявили, че са се разбрали с футболиста за удължаване на контракта.

Затова и възможността Меси да облече отново фланелката на каталунците става все по-голяма с приближаването на 30 юни, когато изтича договора му с ПСЖ.

За да се случи това обаче, има няколко условия, които Барселона и Меси трябва да изпълнят.

На първо място Лионел Меси трябва да каже заветното „Да“ за завръщане в Барселона. До момента аржентинецът не иска да преподпише с ПСЖ, като интерес към него има от клубове от САЩ и Саудитска Арабия.

Самият футболист смята, че по-добър вариант от това да се върне в Барселона е да отиде в друг тим, където ще получава по-висока заплата. В този смисъл семейството играе важна роля, защото и съпругата, и децата му искат отново да живеят в Барселона.

Ако Меси се съгласи да се върне в Барселона, той трябва да се срещне с президента на Барса Жоан Лапорта, с когото имаха конфликти в миналото. Двамата трябва да се срещнат на четири очи, за да изгладят различията помежду им и завръщането на аржентинеца да стане възможно.

Накрая следва спазването на финансовия феърплей, с което каталунците се затрудняват в последните 3 години. В момента Барса трябва да намали масата на заплатите си с 200 милиона евро. Ако Матеу Алемани не успее да го стори, не само Меси, но и всяка друга сделка ще бъде практически неосъществима. За целта Барселона ще трябва да се раздели с няколко от футболистите си, тъй като в момента каталунците не могат да регистрират и Гави.

Ако обаче в крайна сметка Меси се завърне на „Камп Ноу“, то интересът на феновете към това завръщане със сигурност ще донесе сериозни финансови постъпления в каталунския клуб.