Меси записа поредно уникално постижение

Огромен удар върху ПСЖ - Преснел Кимпембе ще се оперира

Спорт
12:30 - 27 Февруари 2023
1872
Меси записа поредно уникално постижение

Нападателят на ПСЖ - Лионел Меси записа уникално постижение вчера. Той се разписа при победата с 3:0 над Марсилия в мача от 25-ия кръг на Лига 1 и стана първият играч, отбелязал 700 гола в топ 5 на първенствата в Европа. Меси има 672 попадения за Барселона и 28 за ПСЖ в общо 840 мача.

През октомври 2022 г. Кристиано Роналдо, който тогава играеше за Манчестър Юнайтед, също преодоля летвата от 700 гола в кариерата си - 450 гола за Реал Мадрид, 144 за Манчестър Юнайтед, 101 за Ювентус и 5 за Спортинг.
Португалското първенство обаче не е в топ 5 и затова петте му попадения за тима от Лисабон, не се зачитат за тази класация.

Преснел Кимпембе получи травма след по-малко от 20 минути игра при победата на ПСЖ с 3:0 срещу Марсилия в неделя, след като падна, докато се връщаше назад. Играчът видимо страдаше от болка и легна по очи, преди да бъде сменен. Мениджърът Кристоф Галтие впоследствие разкри, че Кимпембе е разкъсал ахилеса си и няма да се завърне до края на сезона, след като клубът потвърди информацията.

Това е огромен удар за ПСЖ, който играе с Байерн Мюнхен в реванша от осминафиналите на Шампионската лига следващата седмица, като немският отбор води с общ резултат 1:0.

Кимпембе преживя тежък сезон, белязан от поредица от контузии. Той пропусна Световното първенство за Франция заради проблем с подколянното сухожилие и сега е изправен пред това да отсъства до края на кампанията.