Местан чакал "правилния" патрул след катастрофата

Новини
08:37 - 09 Май 2019
2707
Местан чакал "правилния" патрул след катастрофата

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е въртял телефонни номера от автомобила си непосредствено след катастрофата, при която загина 6-месечно бебенце. Адвокатът на почерненото семейство Николай Димитров, разкри, че е отправил към прокуратурата искане да се изясни на кого е звънял бившият депутат.

Има информация, че той е искал на мястото на зверския удар да дойде определен полицейски патрул. "Били са отклонявани патрули, докато дойде удобният за него. Той твърди, че е бил в шок дълго време след катастрофата, но искаме и информация дали по неговия телефон са водени разговори през това време, за което твърди, че бил в шок", каза Димитров пред Би Ти Ви. 

Димитров заяви, че само експертизата може да покаже дали пътниците в колата на неговия клиент са имали колани, дали загиналото бебе е било обезопасено с детско столче и т.н. "Всики твърдения в това отношение трябва да се оставят за съдебната зала, защото клиентът ми е бил в шок и не си спомня всичко, затова само експертизата може да покаже как точно стоят нещата", каза адвокатът. 

Колата на моите клиенти се е движела с 90 км в час, каза Димитров.