Местят мача България-Унгария в Кърджали

Стадионът ни отговаря на всички изисквания, обясни кметът Ерол Мюмюн

Спорт
19:14 - 13 Ноември 2023
3471
Местят мача България-Унгария в Кърджали

Стадион "Арена Арда" в Кърджали е готов да приме европейската футболна квалификация между националните отбори на България и Унгария на 16-ти ноември. Това съобщи кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. Очаква се УЕФА да потвърди, че именно това съоръжение ще приеме европейската квалификация, след като по рано днес Община Пловдив отказа да предостави стадион "Христо Ботев" на Българския футболен съюз заради ремонти, които не могат да бъдат спрени.

"За нас ще е удоволствие и чест да приемем националите на България и този мач да се състои на нашия стадион, който отговаря на всички изисквания, за да се проведе среща от този ранг. Мисля, че ще се справим с организацията, всичко ще е на ниво. Ще се радваме да приемем футболистите на националния отбор, както и на Унгария. Чакаме УЕФА да приеме смяна на стадиона, всичко е на 99%. Внесена е в УЕФА молбата.

С организацията няма да имаме никакви проблеми. Стадионът отговаря на всички изисквания. Не е моя работа, когато става въпрос за националния отбор, не е времето за протести. Трябва да загърбим всякакви различия и да се обединим около каузата за националния отбор“, завърши Ерол Мюмюн.
Община Пловдив не дава ст. "Христо Ботев" за евроквалификацията