Metallica пръскат луди пари за дарения, дадоха 1,5 млн. евро

Тази сума американците дадоха за болни деца и бездомни

Топ
13:16 - 10 Септември 2019
2284
Metallica пръскат луди пари за дарения, дадоха 1,5 млн. евро

Едни от големите легенди на траш метъла Metallica са известни с това, че често правят големи дарения в градовете, които посещават по време на своите турнета. През това лято американската банда имаше концерт в румънската столица Букурещ, където групата дари сумата от 250 000 евро на местна педиатрична болница за онкология и радиотерапия.

Други 40 000 английски лири бяха предоставени на благотворителна организация в помощ на бездомните в Манчестър. Последното дарение бе направено в Германия, където метъл легендите подпомогнаха организацията Freezone Mannheim, грижеща се за хора в неравностойно положение, с 63 000 евро.

Сега Metallica обявиха чрез социалните мрежи, че легендарната група, заедно със своята фондация All Within My Hands, е направила дарения от около 1.5 милиона евро по време на турнето си на Стария континент. Траш великаните посетиха общо 25 европейски града.

В Twitter Metallica написаха: „ОГРОМНА благодарност към всички, които присъстваха на някой от нашите WorldWired европейски концерти, помагайки ни да дарим повече от 1.5 милиона евро за благотворителност.“

Фондацията All Within My Hands на Metallica е създадена през 2017 година, като основната й цел е да подпомага образованието, битката с глада и други каузи от важно значение. На сайта на фондацията са поместени историите на хора, които са получили образованието си чрез нея и са успели завинаги да променят живота си.

По време на първите шест месеца от своето съществуване, All Within My Hands успя да дари повече от 750,000 долара на хранителни банки в различни места по света, които Metallica посещаваше. През месец май 2018 барабанистът на бандата Ларс Улрих дори лично се включи в работата на една от хранителни банки в Сан Франциско, обеднявайки сили с други доброволци и фенове на групата. Тогава той призова местните хора да помагат както могат на хранителните банки, за да бъде намален броят на гладуващите в града.