Методи Андреев: Габровски е изключително добър и интелигентен. Но стана смокинов лист

Бившият депутат видя ръката на кръга "Монтерей" зад срещата на Симеон Втори и Митрофанова

Политика
15:59 - 07 Декември 2022
2291
Методи Андреев: Габровски е изключително добър и интелигентен. Но стана смокинов лист

"Николай Габровски е един изключително интелигентен и добър човек, той е лекар с фамилна история в неврохирургията. Този ход на Борисов никак не е лош. На България й трябва неврохирург. След него анестезиолог, после реаниматор и накрая патолог, както е тръгнала работата".

Така коментира бившият депутат Методи Андреев номинацията на ГЕРБ за министър-председател пред "Фрог Нюз". И добави: "Разбирам какви цели преследва ГЕРБ. Те винаги са търсили хора личности, смокинови листа, с които да прикрият герберските срамотии. Не мога да разбера защо проф. Габровски се съгласи да направи тази рискована за неговия авторитет игра. Вероятно се чувства подготвен за този пост. Но той много добре знае, че няма да е премиер."

Андреев коментира и срещата между Симеон Сакскобургготски, Елеонора Митрофанова и митрополит Антоний: "Споменете си как навремето Симеон Сакскобургготски  беше поканен да стане премиер. Това беше планът “Шипка”. Той бе организиран от т. нар. “Монтерейски кръг”. В този “заговор” участваха покойният вече ген. Любен Гоцев, Димитър Иванов.

Тогава между тях и Сакскобургготски имаше посредници. Затова ми се струва нормално той да бъде  посетен от Антоний и руската посланичка. Не е тайна, че самата фамилия има историческа връзка с руските династии. Знае се, че тази връзка е поддържана по времето на СССР и НРБ."