Методи Лалов дава на прокурор Борисов заради Рашков

Топ
18:38 - 25 Юли 2021
5720
Методи Лалов дава на прокурор Борисов заради Рашков

Столичният общински съветник от "Демократична България" Методи Лалов, който преди години оглавяваше Софийския районен съд, съобщи, че е сезирал прокуратурата за вчерашните обидни нападки на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Бившият премиер използва изрази като "пияница", "нещастник" и "червен сатрап".  

Заради това Лалов е подал до държавното обвинение сигнал за "хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм".

"Това публично мероприятие на бившия министър-председател г-н Бойко Борисов беше разпространено чрез излъчване на живо от същата дата и час посредством неговия профил във Фейсбук, като намери и широко медийно отражение и по този начин стана достояние на значителен брой хора, включително на мен.", каза Лалов.

Лалов призовава прокурорите да образуват досъдебно производство и да проведет обективно, пълно и всестранно разследване по реда на НПК.

Междувременно в ново включване във Фейсбук Борисов отново обсъжда действията на МВР и Рашков в предизборната камания, като направи аналогия с комунистическия лагер в Белене и прасетата, на които хората са били хвърляни там, но този път заяви: "Недей, че аз вчера се изпуснах и съжалявам".