МЕТРО с амбиция да стане №1 у нас

Веригата планира да даде началото на експанзия на франчайз мрежата от търговци

Икономика
21:26 - 07 Юни 2023
5283
МЕТРО с амбиция да стане №1 у нас

МЕТРО България откри първия си обновен франчайз обект в България под името "Моят магазин" в центъра на Своге, съобщиха от търговската верига.

До есента МЕТРО ще отвори и втори пилотен обект с марката "Моят магазин", след което от октомври планира да даде началото на експанзия на франчайз мрежата от търговци с амбицията до 2026 г. тя да се превърне в най-голямата по рода си в страната.

"Oт есента на тази календарна година планираме да стартираме плавна експанзия на национално ниво. В момента сме в планова фаза на проекта и плановете за конкретно разрастване предстоят да бъдат обявени", коментираха бъдещите си планове пред money.bg от МЕТРО. Като разясниха, че

вторият пилотен магазин се планира да бъде открит във Велинград през лятото на тази година.

Програмата е един от основните проекти на компанията, включен в нейната стратегия - софт франчайз модел, който да обединява независими търговци под бранда "Моят магазин". Тя беше започната от МЕТРО България преди повече от 10 години.

Моделът е разработен във всеки един от аспектите му - клиентите ще открият обновена визия, подбран асортимент, ценови модел, който позволява на партньорите да бъдат конкуренти, лоялна програма, наръчници за разпределение на търговската площ и атрактивни промоции. По-конкретно става въпрос за устойчив b2b2c бизнес модел (бизнес към бизнес и бизнес към потребители), който ще позволява на търговците да предложат по-привлекателно клиентско изживяване и да бъдат по-печеливши. Концепцията на модела е адаптирана към условията в България.