Между Пловдив и Лондон: Елена Гунчева прилича на Камила, но е по-красива

Бившата съпартийка на Копейкин и съпругата на принц Чарлз са дръзки и решителни

През ключалката
18:37 - 13 Юли 2022
7365
Между Пловдив и Лондон: Елена Гунчева прилича на Камила, но е по-красива

След като депутатът от „Възраждане” Елена Гунчева дръзко напусна партията и се завъртя в центъра на политическата интрига, нейни колеги уловиха любопитна прилика. Бунтарката, осмелила се да се опълчи на Костадин Костадинов беше сравнена със скандалната аристократка и втора съпруга на принц Чарлз – Камила. Вярно е, че Елена е от Пловдив, а Камила от Лондон, но в случая това няма значение.  

„Колежката много прилича на херцогинята, дори на моменти изражението й е същото - сдържано  недоволно и своенравно, но пък излъчва увереност”, коментираха наблюдателните политици.

Гунчева наистина има сходна визия с херцогинята на Корнуол, въпреки че е с повече от 20 години по-млада. Въпреки разликата, тя наподобява благородната персона на по-зрели години, защото Паркър-Боулс не прилича на себе си в зората на младостта си, преди 30-40 години. Сега Елена е на 51, а Камила на 74.

Колегите на Гунчева направиха и по-интересно сравнение – че всъщност независимата вече депутатка си прилича донякъде и по нрав със свободолюбивата Камила.

На 24 юни Гунчева напусна „Възраждане” с гръм и трясък като отсече, че си тръгва заради Костадинов, който многократно упражнявал натиск как да се гласува, некомпетентността на хора в партията и липсата на сътрудничество с гражданските организации.

Името на юристката нашумя, след нейна публикация през март 2022 година, в която тя сподели надеждата си Русия да бомбардира с „високоточкови“ оръжия българския Министерски съвет, ако България изпрати оръжие на Украйна. Изказването й бе заклеймено не само от шефа на родния парламент, но и от  посланиците на 35 държави.

Макар и не в политически план - Камила Паркър Боулс е известна с доста решителен нрав и не напразно я определят като костелив орех  – заради връзката си с принц Чарлз тя без колебание напусна съпруга си Андрю, въпреки, че имаше две деца от него (Том и Лора), за да продължи любовната афера с престолонаследника, докато той все още бе съпруг на Даяна Спенсър. В крайна сметка аристократката със синя кръв успя да се омъжи за принца няколко години по-късно, а напоследък върви със смели крачки към кралската корона.