Мичиган в потрес: Джендърите вече се избиват помежду си

Новини
21:40 - 23 Май 2022
6154
Мичиган в потрес: Джендърите вече се избиват помежду си

Транссексуалният мъж Рей Мускат, на 26 години, беше застрелян в дома си в окръг Оукланд, Мичиган, като стана поне 13-ият транс, небинарен или несъответстващ на пола си американец, починал от насилие през 2022 г.

Според полицията той (всъщност тя — б.р.) е бил застрелян от приятелката си, трансжена, Руби Тавърнър, на 22 години, която впоследствие почина от самоубийство, съобщава Law & Crime. Тялото й е открито близо до жилищния комплекс, където са живели тя и Мускат. Нейният брат, епископ Тавърнър, на 25 години, също беше смъртоносно прострелян в апартамента и властите смятат, че Руби Тавърнър също е отговорна за смъртта му.

Мускат се интересуваше от аниме и косплей. Той е описван от клиентите и колегите си като „като мила душа, която имаше сияеща усмивка“. Двамата с Руби Тавърнър били във връзка от две години.

Имаше известно сензационно и трансфобно медийно отразяване на историята, съобщава блогът „Лесбийски кореспонденти“ от Питсбърг. „За съжаление медиите са вбесени от факта, че трансжена е убила гаджето си трансмъж (и собствения си брат), след което е починала от самоубийство“, пише изданието. (Трансжените са биологично родени мъже, а трансмъжете — жени, б.р.)

„Отвратително е, че хората използват транс идентичностите както на една жертва, така и на извършителя, като повод за жестоки шеги, които неглижират трагедията и служат само за предотвратяване на други хора да потърсят помощ“, пишат някои издания от ЛГБТ общността.

Други пък се чудят дали и това убийство ще бъде обявено за престъпление от омраза на основата на полова идентичност. Това би било толкова абсурдно, колкото ако убийство на един чернокож от друг са се приеме за престъпление на основата на расизъм.

НА СНИМКАТА: Транссексуалният мъж Рей Мускат — нежната половинка в трансджендърната двойка