Мигрант се оплака, че са му откраднали колелото , десетки българи предложиха да му подарят

Лавина от съпричастност в социалните мрежи отприщи египтянин, който разказа, че докато е разнясал храна с велосипеда си, са му го откраднали

Новини
19:45 - 23 Март 2024
8633
Мигрант се оплака, че са му откраднали колелото, десетки българи предложиха да му подарят

Мигрант от Египет, дошъл в България преди 3 години, се оплака в социалните мрежи, че са му откраднали колелото. Ахмед Мохамед сподели в групата "Забелязано в София", че е работил като доставчик на храна и велосипедът, с който е доставял поръчките, бил откраднат докато се разплащал с клиенти. Вместо да му се присмиват обаче, десетки хора предложиха да му подарят колело, с което да продължи да си изкарва хляба по честен начин.

Това за пореден път доказва, че българинът е с голямо сърце и е готов да помогне на човек в нужда, без значение от произхода му. 

Само преди няколко дни в социалните мрежи се изсипваха ругатни, че българите са мразещи и етнически нетолерантни, защото излязоха на протест срещу мигрантите в столицата. Повод тогава бяха няколкото случаи на побои в центъра на града с участие на нелегални бежанци у нас. 

А ето и какво написа Ахмед:

"Здравейте, казвам се Ахмед Мохамед от Египет. Уча и работя в Glovo с велосипед тук в България, за да си помогна с разходите за живот. Докато работех, оставих колелото си на една улица и го заключих. Нямаше ме половин час и се върнах и не го намерих.Беше откраднат.Не знам защо го пиша,но съм много разочарован. За първи път съм изложен на тази ситуация. Това е в България и понеже колелото ми е препитание в работата не знам какво да правя.Това са снимките на мотора.Ако някой го намери при някого или крадеца го предлага на някой да го купи нека знае, че е откраднато".