Михаела Филева и Максим Ешкенази представят филмова музика от Америка и България

Концертите в Русе и в София са безплатни

Култура
13:37 - 01 Септември 2022
2426
Михаела Филева и Максим Ешкенази представят филмова музика от Америка и България

Михаела Филева и Максим Ешкенази представят филмова музика от Америка и България, заедно със симфоничния оркестър на Русенската опера, съобщават организаторите. Концертите са на 9 септември - в Русе, и на 16 септември в София - на езерото “Дружба”. Входът е свободен.

Ще звучи музиката от “Оркестър без име”, “Междузвезди войни”, “Васко да Гама от село Рупча”, “Индиана Джоунс”, “Отмъстителите”, “Любимец 13”. Специално участие има Печенката (бийт бокс).

“Вече няколко години с Михаела и музиканти от различни класически оркестри правим концерти в цялата страна - публиката винаги реагира изключително екзалтирано. За пореден път ще посетим Русе, където още от "Фортисимо фест" знам, че хората са жадни за тези концерти. В София пък за първи път ще сме в “Дружба”, при това на езерото. Мястото е изключително подходящо за едно запомнящо се и различно събитие!”, казва маестро Максим Ешкенази.

Всичко започна преди 10 години с първото издание на "Фортисимо фест". Оттогава подкрепихме различни, но винаги вълнуващи проекти на маестро Ешкенази. Щастливи сме, че отново можем да застанем до него с тези два концерта, които обединяват любимата филмова музика на поколения българи и американци. Нека заедно да се докоснем до магията на музиката”, казва Нанси Шилър. Тя е президент на фондация "Америка за България“, която подкрепя двете събития.