Михаела Маринова пред Lupa.bg: Вирусът ни разделя, но песента ни събира

Топ
13:35 - 01 Май 2020
3103
Михаела Маринова пред Lupa.bg: Вирусът ни разделя, но песента ни събира

В края на март Михаела Маринова представи дебютния си албум "Стъпка напред", чиято премиера се състоя онлайн заради извънредното положение в страната. Певицата, която стана известна още по време на участието си в третия сезон на "Х Фактор", разкри пред Lupa.bg какво я вдъхновява да пише, как прекарва времето си по време на пандемията, страхува ли се от коронавируса и какви грижи полага за лицето и тялото си.

- Здравей, Михаела! Напук на кризата в края на март издаде дебютния си албум. Трудно ли ти беше да направиш премиера му, въпреки затворените магазини и въпреки невъзможността за срещи с публика?

- За хората на изкуството в България рискът е като сянката им, неразделен фактор от работата. Никога не знаеш дали един проект ще се хареса на публиката, на медиите, какъв живот ще заживее извън душата ти. С „Вирджиния рекърдс“ пуснахме „Стъпка напред“, защото вярваме, че мечтите не се отменят. Работихме много здраво за този албум и сме супер горди с честната музика в него. Нямаше как да не го споделим със света, особено в такъв момент. Вирусът ни разделя, но песента ни събира. Вижте само хората по балконите в Италия.

- Ти си автор в 9 от 13-те парчета. Какво те вдъхновява да пишеш?

- Животът в цялата му пъстрота и непредвидимост. Хората, постигащи целите си с душа и талант. Новата музика, която слушам непрекъснато… Албумът ми е огледало на душата ми. Всеки текст и всяка нота са преживяни. 

-  Как ти се отразява социалната изолация и как минава денят ти?

-  В интерес на истината, добре. Извличам позитив от това, че с Александър сме си заедно вкъщи и се преоткриваме всяка минута. Готвим си, играем настолни игри, говорим очи в очи и още не смогваме да си споделим всичко, което ни се е случило. Много си липсвахме последните месеци заради непрекъснатите ни пътувания и това, че той играе във Велико Търново. Една стая сме обособили за правене на музика, друга за фитнес. Аз се върнах към рисуването и книгите. Мисля си, че тази пандемия е тест за търпението и дисциплината ни, за това колко добри човеци сме и доколко можем да живеем в мир със самите себе си.

- Не мога да не те попитам за коронавируса. Страхуваш ли се?

- Не се страхувам от вируса, а от щетите, които може да нанесе върху психиката ни. Защото една такава извънредна ситуация, която затваря хората вкъщи, може да събуди много вируси отвътре – страхове, включително страха от утре, ако вече нямаш работа и усещаш бъдещето си разклатено… Отдавна тлеещи проблеми в семейството, напрежение, защото тази карантина продължава повече от месец и със сигурност част от хората са изгубили всякакво лично пространство покрай близките си. За да излезем цели от тази криза първо трябва да се вгледаме много добре в себе си, да се съберем и да намерим отдушник в малките неща, които ни правят щастливи. Вярвам, че хубавото е зад ъгъла.

- Приятелят ти Александър те бе заснел докато правиш упражнения вкъщи. Може ли да ни разкажеш малко повече за това как поддържаш форма по време на коронавирус пандемията.

- По принцип ходя на фитнес три пъти седмично и тренирам с инструктор. Сега, когато не мога да посетя залата, тренирам по различни програми в интернет. Има огромно разнообразие и е доста приятно.

-  Майката ти е козметичка. Ще издадеш някоя тайна за хубава кожа и какви грижи полагаш самата ти за лицето си?

- Мама ми прави веднъж в месеца почистване на лице. Имам късмет , че нямам проблемна кожа, но през останалото време го подхранвам с маски и не използвам грим когато съм вкъщи.

- Преди време беше написала в социалната мрежа, че „за да се чувстваш добре, трябва да изглеждаш добре, както и обратното“.  Каква е твоята рецепта за да се чувстваш и изглеждаш добре?

-  В грижата за себе си, независимо дали съм на сцена или под карантина. Вкъщи си правя маска за лице, спортувам, слагам любим пуловер, после си подарявам храна за душата с малко музика и хубава книга. Човек няма нужда от публика, за да изглежда добре. Нужно е просто да обича себе си.