Михаил Миков: БСП е пред фалит

Държавата трябва да помогне на болницата във Видин, смята бившият лидер на червените

Политика
09:42 - 08 Май 2020
2086
Михаил Миков: БСП е пред фалит

БСП е в практически фалит". Това обяви в сутрешния блок на Би Ти Ви бившият лидер на партията Михаил Миков. По думите му организационното състояние на БСП е много тежко. Вътрешнопартийната битка върви с цената на всичко, без да се дава сметка къде се намира партията. БСП не е била в толкова тежко финансово състояние през последните 30 години, дори и тогава, когато е нямало субсидии, изтъкна Миков.

Някогашният председател на Столетницата посочи, че сега в БСП има много задължения и малко приходи. "Дори и партийната субсидия отново да тръгне, тя ще отиде не за дейност, а за покриване на борчове и едва ли ще могат да се покрият - практически фалит му казват", предупреди Михаил Миков. Той призова ръководството на социалистите да извади на показ действителното финансово състояние на партията.

По отношение на кризата с коронавируса и тежкото положение на Северозапада, Миков отбеляза, че проблемът във Видин е, че няма болница, а лекарите от травматологията също са заразени с коронавирус. Капацитетът с линейки не е увеличен, заразените с коронавирус били "разхвърляни" чак до София. Няма осъзнаване на проблема, че във Видин няма болници и това не е проблем на щаба, а на Министерство на здравеопазването, посочи Миков.

"Във Видин болницата се превърна в източник на заразата", изтъкна бившият червен лидер и недоумява как може да има болница, като няма лекари. Извън заразените с коронавирус лекари в болницата във Видин, още 30 медици са подали молбата си за напускане.

Ние ръкопляскаме на медиците, само че какво става с частните лечебни заведения - занимават се плановите операции, за да не секнат клиничните пътеки, отбеляза Михаил Миков. Той очаква по-голям пик на заразените с коронавирус. Добрите ни резултати в началото на епидемията могат да доведат до нарушаване на санитарно-хигиенните изисквания, предупреди бившият министър на вътрешните работи.

По думите му властта се държи доста мърляво, а даренията се пренасочват към други общини, въпреки че Видин има нужда от помощ. Според Миков има основание областният управител на града да иска намеса на военните.