Михаил Миков: Или ГЕРБ, или БСП ще са в центъра на властта

Актуални новини
11:06 - 16 Януари 2021
2272
Михаил Миков: Или ГЕРБ, или БСП ще са в центъра на властта

Няма вариант, в който властта да не гравитира около ГЕРБ или БСП.

Това мнение изрази бившият председател на БСП Михаил Миков в ефира на БНТ. Според него мандатът на правителството на ГЕРБ приключва "с малко мъгла по отношение на конфигурацията на следващия парламент", тъй като социологическите изследвания не говорят за ясна алтернатива на сегашното управление.

"Социологическите изследвания на различните агенции не потвърждават желанието на БСП за победа, което означава, че 4 години са пропилени да наложиш своята политика, да се наложиш като алтернатива", коментира  той. 

Знаеше се още преди 4 години, че ще има парламентарни избори. Президентът можеше значително по-рано да проведе консулатции - още от пролетта на миналата година има пандемия", подчерта Миков.

Според него всякакви дискусии около изборните технологии трябвало да се направят лятото. "Времето е изтекло за промени на законодателно равнище. Всичко това се прави, за да се вдигне доверието на гражданите в изборния процес", обясни той.

Иначе Миков определи мандата на Радев като успешен, но според него освен противопоставяне, президентът трябва да има и умения за диалог. 

Михаи Миков очерта и основните особености на процесите, които протичат в БСП в момента. Той е на мнение, че партията безапелационно тръгва против демократични принципи, свързани с цялата ѝ вековна история. Това си твърдение той подкрепи с примери от местните партийни организации в страната извън факта на изключването на Георги Гергов от пловдивската организация.

Правят се игрички по места, за да се осигури подходящия човек. Гергов беше изключен заради изявление, каза Миков.

Покрай шума около Гергов са били отстранени или се възпрепятства избора по места на други членове на Националния съвет. "БСП не се очиства от "гербаджиите" в своите редици - това са манипулации, с които си служат пуснатите да говорят по медиите от името на ръководството, убеден е Миков.