Михаил Миков взриви конспирацията на Нинова срещу Гергов

Политика
18:00 - 26 Април 2020
10267
Михаил Миков взриви конспирацията на Нинова срещу Гергов

Предшественикът на Корнелия Нинова на поста лидер на БСП Михаил Миков разби на пух и прах ширещата се конспирация срещу пловдивския председател на червените структури Георги Гергов. Миков разкри, че писмо с искане Гергов да напусне БСП заради задкулисни договорки и устна подкрепа за правителството на Бойко Борисов не съществува. 

"Писмо няма. Такъв документ няма в писмена форма. Има разговори по телефона от народния представител Филип Попов с председатели на общински съвети. Проведени са по вечерно време и са в стил: „Ти кого обичаш – другарката Нинова и партията, или Гергов?", казва видинският член на пленума в интервю за в. "Конкурент". И добавя, че любипитен щрих - че сред „подписалите“ това писмо е и д-р Радослав Гайдарски, който не е член на видинската партийна организация. Но членува в района на Нинова в София. А членовете на Националния съвет на БСП от Видин никой не ги е търсил за позиция.

"Ето вече и Нинова призова Гергов в отговор на „трудовите“ колективи. Като притопля настроенията срещу него от преди месеци. Не знам защо не притопли отношението си от конгреса, на който беше избрана и медения период с Гергов след това", пита още Миков. 

Бившият соцлидер се възмущава за това, че Гайдарски, чиято кариера е тръгнала именно от видинската болница "Св. Петка", която сега е огнище на COVID-19, не се е поинтересувал какво се случва там сега. 

"Същото е положението с народните представители от Видин Филип Попов и Цветан Топчиев. Вместо се замислят какво се случва със здравното осигуряване в областта – след проблемите във видинската болница /в която не остана здрав персонал/ и грижите в белоградчишката, те тръгнали да се занимават с Георги Гергов па нощите", възмущава се още бившият МВР шеф. 

И напомни, че именно с гласовете на Гергов и делегатите на конгреса от Пловдив, Нинова е станала лидер на партията. 

"Социалистите още помнят ликуващите физиономии, среднощните срещи… Аз бях на принципната страна и делегатите помнят думите ми на конгреса. Тогава заявих, че Гергов не ме е избирал нито за партиен секретар, нито за областен председател, нито за народен представител, нито за министър или председател на народното събрание. И не желая Гергов да ме избира! Имаше 800 делегати – те трябва да помнят моите думи от закритото заседание", призова Миков. Според него цялото брожение срещу Гергов идва от там, че бизнесменът казвал истини, трудни за преглъщане от "Позитано" 20. 

"Защото Гергов беше добър, когато беше в изпълнителното бюро на партията и когато подкрепяше политиката на Нинова. Когато взе да казва истини, стана лош, а анонимни колективи в стила от времето на Трайчо Костов или борбата с Троцкизма в Съветския съюз, които взеха да пишат „гневни писма“ сгласувани по телефона с хора от тесния кръг на другарката Нинова", добавя още Михаил Миков.