Михаил Миков за лидерската битка в БСП: Губим си времето

Корнелия Нинова стискала кокала, Кирил Добрев не можел да се еманципира от нея

У нас
08:47 - 08 Юли 2020
2169
Михаил Миков за лидерската битка в БСП: Губим си времето

БСП губи ценно политическо време с търканията за лидерския пост и предстоящия пряк избор на председател. Мнението даде бившия шеф на левицата Михаил Миков.

От думите му стана ясно, че настоящата водачка на Столетницата Корнелия Нинова и нейното тясно ръководство единствено искали да продължат мандата си, без да си давали сметка каква е цената. А от друга страна, опонентът й Кирил Добрев не можел да се еманципира от Нинова, защото 4 години е бил рамо до рамо в политиките й.

"Ситуацията в БСП не е спокойна, очевидно ръководството и Корнелия Нинова се опитват на всяка цена да продължат да водят партията, но на каква цена? По-големият въпрос е при този финансов дефицит през 2019 г. и спряна субсидия през 2020 г., как функционира въобще партията и как е финансово осигурена", посочи Миков, който се чуди как без никакъв ресурс се осъществява някаква политическа дейност.

Михаил Миков е разтревожен, тъй като продължава загубата на левия образ от страна на БСП. Битката за лидерското място от последните месеци само е задълбочило тази криза. БСП е трудно различима, без лява алтернатива недоверието в ГЕРБ не може да прелее в доверие в БСП, според Миков.

Той прогнозира фрагментиран парламент след изборите следващата година: малко и за Мая Манолова, малко за Слави Трифонов и ще се появят нови спасители. "Липсата на политическо мнозинство ще води до постоянни скандали, каквито се случват и днес", посочи той. Те не отминават и БСП, като Миков посочи и появилите се в публичното пространство и записи от коридорите на "Позитано" "БСП не можа да очертае образа си на лявата политическа партия на България, а ако я няма лявата алтернатива всички ще се еднакви", убеден е той.