Мик Шумахер: След трагедията се научих да ценя малките неща

Новини
13:15 - 27 Декември 2023
2162
Мик Шумахер: След трагедията се научих да ценя малките неща

Синът на Михаел Шумахер - Мик, призна, че по друг начин приема нещата от живота след ски инцидента преди 10 години с известния му баща - седемкратния световен шампион във Формула 1. 

Вярвам, че в такива случаи се научаваш да възприемаш определени моменти по различен начин. Научаваш се да цениш малките неща.", каза 24-годишният пилот пред dpa.

Той каза, че вярва, че много хора "се фокусират твърде много върху лошите неща и недостатъчно върху хубавите неща, които все още са пред тях".

Михаел Шумахер получи тежка травма на главата при падане по време на каране на ски във Френските Алпи на 29 декември 2013 г. Синът му беше на 14 години, когато инцидентът стана по време на зимна ваканция в Мерибел.

След катастрофата, при която Михаел Шумахер удари главата си в камък и каската му беше счупена, навършващият скоро 55 бивш пилот не се е появявал публично.

Той прекара дни в борба за оцеляване в болница в Гренобъл и дълго време беше в изкуствена кома. Здравословното му състояние не е известно, тъй като семейството му защитава личния му живот оттогава.

Мик Шумахер каза пред Frankfurter Allgemeine Zeitung, че е било много трудно да се гледа документалният филм за баща си: „Той показва колко много чувства стоят зад него и колко емоции създава. Мисля, че сега с татко щяхме да се разбираме по различен начин – просто защото говорим на подобен език, този език на моторните спортове. И че ще имаме много повече да си говорим. Той би се отказал от всичко за това"..

Самият Мик Шумахер се състезава във Формула 1 през 2021 г. и 2022 г. Той не получи доверие тази година и за 2024 г., но е тест и резервен пилот за отбора на „Мерцедес".