Миков: Няма особен смисъл от предсрочни избори

Бившият лидер на БСП прогнозира Нинова да остане на поста си соцшеф

Политика
08:45 - 23 Юли 2020
1460
Миков: Няма особен смисъл от предсрочни избори

"Смятам, че освен ГЕРБ другите партии не са готови за избори, така че те ще дадат на управляващите шанс за "прегрупиране". Освен това ни чакат тежка есен и зима. Смятам, че може би е по-добре да се изчакат редовните избори и тогава на хората да бъдат дадени реални алтернативи", заяви пред Нова телевизия бившият лидер на БСП Михаил Миков.

И категорично каза, че смяната на министри сега е козметична, а предсрочни избори са безсмислени при положение, че остават едва 7 месеца до редовните. 

"Прави се опит да се изчисти имиджа на ГЕРБ и на премиера като се принасят "ритуални жертви" в лицето на тримата министри. Оставка може да се иска за несправяне с работата, а не за слухове, но това е подхода на Борисов", каза още той.

"На протеста ми прави впечатление, че няма социални искания. Кроят се планове, политическите идеи са заменени с популизъм и национализъм. Много е лесно сега да се създават политически персонализирани проекти. Вместо да се върнем към идеи, към позициониране на алтернативи, се занимаваме с това кой ще смени Борисов", коментира Миков.

"Като гледам как вървят нещата Нинова ще запази поста си, но това няма да върне БСП на позицията на изразител на обществени нагласи", прогнозира той.