Миков: Темата за МВР-шефа се превръща в социален отдушник за политиците

Политика
11:53 - 22 Ноември 2023
1585
Миков: Темата за МВР-шефа се превръща в социален отдушник за политиците

Оставката на Калин Стоянов не трябва да бъде депозирана - става дума за битка в управляващото мнозинство, за завземане на позиции в изпълнителната власт, а това личи по обвинения срещу един или друг министър. Темата за Стоянов се превръща в социален отдушник за политиците. Други теми отиват в периферията – бюджетът не е внесен в Парламента, пропускат се всякакви срокове, ситуативното отмества това, което осигурява хоризонтите в следващата година.

Това коментира бившият МВР-шеф Михаил Миков по NOVA NEWS. Министърът е предложен от Денков и е избран от мнозинството депутати, допълни той. Миков беше категоричен, че МВР трябва да види кои полицаи са осъществили прекомерна употреба на сила. 

Агитките се превръщат в сериозен фактор на обществения и политически живот, това се наблюдава от 10-15 години и трябва да се установят кръговете, които финансират тези групи, поясни Миков. Той обясни, че има правила за действие на полицията при ескалиране на ситуацията.

Винаги покрай сухото гори и мокрото, каза Миков по повод ескалиралото напрежение по време на протеста. Той допълни, че има много видеозаписи, така че би било абсурдно комисия в НС да бъде ангажирана с разследване на казуса.

По негови думи проблеми в спорта има навсякъде, а „федерациите често се превръщат в топло място за хора, които се прехранват около спорта“. Но това не означава, че държавата не трябва да се ангажира с финансиране и работа за спорта, допълни политикът.

Междувременно Миков коментира, че Корнелия Нинова не може да звучи алтернативно с изявлението за програмен кабинет с политически лица, тъй като доверието към БСП е ниско.

Той е на мнение, че ако отношенията в коалицията продължават по същия начин, тогава трябва да се върви към избори.