Милан с издънка

Росонерите извъртяха 1:1 със Салернитана у дома

Спорт
11:07 - 14 Март 2023
1554
Милан с издънка

Милан и Салернитана завършиха наравно 1:1 в последен мач от 26-ия кръг на Серия "А". Мачът беше исторически за „росонерите“, които за първи път нямаха нито един италианец в титулярния си състав.

На трибуните в Милано имаше повече от 70 хиляди зрители, които дадоха импулс на футболистите на Милан. Рафаел Леао и Оливие Жиру бяха близо до откриване на резултата. 

В 42-ата минута Малик Тиау допусна груба грешка и позволи на Диа се измъкна сам срещу Майк Менян, но нападателят на Салернитана позволи да бъде надигран. 

В добавеното време на първата част Жиру откри резултата, след като засече с глава центриране от корнер.

След подновяването на грата Милан пропусна отличен шанс за втори гол. Леао бе изведен в чиста позиция, но стреля неточно. В 61-ата минута Салернитана стигна до равенството чрез сенегалеца Диа, който получи асистенция от Домагой Бърдарич. 

В 71-ата минута Бърдарич фаулира Бенасер в наказателното поле и реферът Федерико Ла Пена от съди дузпа за Милан, но прегледа ситуацията с ВАР, реши да я отмени. 

До края на срещата домакините получиха няколко отлични възможности да стигнат до 3 тчоки, но резервите Дивок Ориги, Алесандро Флоренци и Златан Ибрахимович бяха отказани от добрите намеси на Очоа.