Милан тъгува за своя спасител

Празнина, която никога няма да бъде запълнена, сподели Галиани

Спорт
17:35 - 12 Юни 2023
1708
Милан тъгува за своя спасител

Отборът на Милан бе първият, който изказа съболезнованията си по повод смъртта на бившия собственик на клуба Силвио Берлускони. Днес дългогодишният премиер на страната издъхна на 86-година възраст след продължително боледуване.

Роденият в Милано Берлускони закупува Милан през 1986 година, когато "росонерите" са почти пред фалит. При неговото управление клубът постигна едни от най-големите си успехи, като печели пет пъти Купата на европейски шампиони, наследена от турнира Шампионска лига, както и осем пъти титлата в Серия "А".

Берлускони напусна Милан през 2017 година, а през 2018 година стана собственик на скромния тим на Монца, който през 2022 година влезе в италианския елит за пръв път в историята си. Тази си роля той изпълняваше до смъртта си.

"Дълбоко натъжени сме. Милан скърби заради кончината на незабравимия Силвио Берлускони и иска да изкаже съболезнования на семейството му, близките му и най-близките му приятели.

От утре ще мечтаем с нова амбиция, ще търсим нови предизвикателства и ще се стремим към нови победи. Това ще представя добротата, силата и истината, които се намират вътре в нас - във всеки един от нас, който е посветил живота си на мечтата, наречена Милан. Благодарим Ви, г-н Президент. Винаги ще бъдете с нас", написаха от Милан в социалните мрежи.

"Днешната тъга не може да заличи щастливите моменти, които сме имали заедно", каза старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти, който две титли в Шампионската лига и две титли в първенството като старши треньор на Милан.

"Адриано Галиани и всички в Монца скърбят за загубата на Силвио Берлускони: празнина, която никога няма да бъде запълнена. Завинаги един от нас. Благодарим за всичко, Президент", написаха от Монца в Туитър.