Милен Катерицата призна за наркотиците и остава на свобода

През октомври Стефан Бонев-Сако направи самопризнания и получи условна присъда

Общество
16:00 - 07 Декември 2022
3716
Милен Катерицата призна за наркотиците и остава на свобода

Две години затвор, но без да влиза зад решетките, получи наскоро 47-годишният Милен Даврански-Катерицата. Той призна вината си, че заедно със Стефан Бонев-Сако са ръководили още 18 души в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в София.

Катерицата сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от Софийски градски съд (СГС).

Разследването срещу групата започна през февруари 2012 г., след това бе прехвърлено на Специализираната прокуратура, после влезе и в Специализирания съд. Част от бандитите признаха вина преди време и получиха наказания. Делото срещу останалите бе прехвърлено в СГС след закриването на спецправосъдието.

През октомври призна вина и Стефан Бонев-Сако, като сключи споразумение с прокуратурата, а съдът го одобри и му наложи наказание 3 г. условно с изпитателен срок от 5 г.

Преди седмици и Катерицата направи същото - призна, че е давал разпореждания на участниците в групата, разпределял между тях наркотичните вещества и събирал паричните средства от продажбата. Получи ефективна присъда.

Той няма да лежи в затвора, защото му се приспада времето, през което е бил задържан в предварителни арести у нас, във Виетнам и в Индия, което е точно 24 месеца.

Групата от 20 наркоразпространители бе задържана през февруари 2012 г. при полицейска операция “Чук” след получена в сектор “Наркотици” на СДВР информация, че се занимават с пласиране на кокаин и марихуана.