Милен Керемедчиев: Много американци смятат вота за "откраднат"

Според бившия зам.-министър гласуването по пощата е било манипулирано

Политика
09:10 - 07 Януари 2021
1796
Милен Керемедчиев: Много американци смятат вота за "откраднат"

Напрежението в САЩ е още от времето на Барак Обама, обясни бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев по Нова тв. Още тогава белите гласоподаватели се чувствали застрашени, поясни той.

"Всичко е разделено наполовина. Видя се и от резултатите на изборите. Всички даваха 20 пункта разлика за Байдън, а накрая се оказа наравно. И огромна част от Америка си мисли, че му е откраднат вота. И подкрепя Доналд Тръмп", допълни той.

"Гласуването по пощата се оказа големия проблем. И се оказа, че има починали, че повече от 30% повече са гласували", допълни той. "Дори имаше случай, че на починал човек синът му е гласувал по пощата", каза още той.

"В крайна сметка ще се приемат резултатите. Тепърва ще има и още хора, които да пристигнат във Вашингтон. Очакват се около половин милион за инаугурацията. Байдън е в много сложна ситуация. Той трябва да озаптява и войнстващите демократи като Камала Харис. Хубавото е, че има републиканци, които смятат, че трябва да има мир", каза още Керемедчиев. "Майк Пенс е един от тях. Но няма как да се стигне до импийчмънт, защото това ще доведе до още по-големи сблъсъци", каза Керемедчиев.

Той има съмнения в подготовката на охраната. Тя била прекалено малка за разлика от митинга на тъмнокожите преди време. "Привържениците на Тръмп са бели и тежко въоръжени. По време на пандемията бе купено огромно количество оръжие. И по улиците се разхождат тежковъоръжени хора", каза още той.