Милен Матеев: Коалицията "хартиена бюлетина" се оказа стабилна

И гази всички правилници и закони, заяви депутатът от ПП

Топ
18:43 - 03 Ноември 2022
2382
Милен Матеев: Коалицията "хартиена бюлетина" се оказа стабилна

Не сме променили мнението си за даване на военна помощ на Украйна. Просто в предишния парламент нямаше внесен такъв законопроект. Предложенията на ДБ и ГЕРБ удовлетворяват нашите виждания, че една страна, която е нападната от агресор, има право на помощ и подкрепа, както и възможността българската армия да се модернизира.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Милен Матеев.

"Коалицията "хартиена бюлетина" (ГЕРБ, ДПС и БСП - бел.ред.) се оказва стабилна. Тази коалиция избра председател на парламента и сега гази всички правилници и закони, за да прокара връщането на хартиената бюлетина. Утре ще направим всичко възможно връщането на гласуването с хартиена бюлетина да не мине в пленарна зала. Знаем, че нямаме мнозинство, но не искаме да позволяваме законите в тази държава да се газят", добави той.

"Нека всички да си припомнят как се гласуваше преди въвеждането на машините - чувалите с разсипани бюлетини, припадналите членове на комисии, подправените изборни протоколи, за да се нагласят някакъв резултати, недействителните бюлетини, които понякога достигаха до 500 000.

Всичко това изчезна при машинното гласуване. Абсолютно никой не е извадил аргумент и доказателство, че машините са манипулирани. Как си представяте - ГЕРБ губят два пъти изборите с машинно гласуване и не вдигат вой до небето, че изборите са манипулирани? Тезите за манипулация на машините са едни кухи опорки. С връщането на хартиената бюлетина се цели отново да се подмени вота на българския избирател", категоричен бе Матеев.