Милен Михов от ВМРО: Скопие стартира кампания за злепоставяне на България

Изходът от кризата в отношенията е в ръцете на западните ни съседи

Свят
14:37 - 22 Ноември 2020
3512
Милен Михов от ВМРО: Скопие стартира кампания за злепоставяне на България

Скопие ще предприеме мощна кампания за злепоставяне на Българи. Това коментира пред БНР депутатът от ВМРО Милен Михов. Има възможност, макар и теоретична, за изход от кризата, но тази възможност е в ръцете на Скопие. Съществена промяна в позицията на Скопие по поставените от България въпроси обаче скоро няма да има", коментира той. 
 
По думите му с българската позиция се поставя дълго отлаган сериозен въпрос - защо държавата, която първа призна самостоятелността на Република Македония и водеше политика на безусловна подкрепа за евроатлантическата интеграция на тази република, сега казва, че така повече не може.
 
"Трябва да се намерят адекватните отговори в македонското общество, което е необходимо за самото развитие на републиката и междусъседските отношения", смята той.
 
Според него антибългарската истерия е очаквана и ще е една от точките във вариант Б на македонското правителство. Той изтъкна, че тя трябва да предотврати поставянето на сериозните въпроси в македонското общество.
 
Според него е очаквано Скопие да предприеме мощна и добре координирана кампания в Европа и в САЩ, като целта ще е злепоставяне на България.  "В тази посока е необходима реакция и от българските фактори", каза той.