Милен Велчев: Комуникацията между голям бизнесмен и финансов министър не е порочна

Не съм си разменял есемеси с хазартния бос, каза бившият министър

Актуални новини
08:41 - 15 Май 2020
4170
Милен Велчев: Комуникацията между голям бизнесмен и финансов министър не е порочна

Бих се въздържал да коментирам подобни разкрития, които биха могли да бъдат автентични, но може и да не са, каза бившият финансов министър Милен Велчев по Би Ти Ви по повод оповестените есемеси между Васил Божков и Владислав Горанов.

Велчев гостува в сутрешния блок на телевизията минути след като на тв екрана бяха показани есемесите, които Васил Божков по неговите думи си е разменял преди време с финансовия министър. Сканирани, Божков ги публикува във фейсбук страницата си.

Преди да коментира, Велчев уточни, че не е знаел, че тази тема ще бъде повдигната, тъй като е приел участие в тв предаването още в понеделник.

Аз не съм имал подобни комуникации с Васил Божков в битността ми на финансов министър, но не бих хвърлял камъни в чуждата градина, защото не знам дали и другите колеги са имали, каза още Велчев.

Според него комуникацията между голям бизнесмен и министър на финансите не е порочна. По-порочно би било да няма такава комуникация между правителството и финансовия министър и хората у нас, които дърпат икономиката напред, обясни Велчев.

Според него излизането от кризата ще започне, когато има яснота за здравната криза. Ако кризата се проточи, диференцирането на мярката 60 на 40 трябва да бъде по браншове, смята Велчев, тъй като не е оправдано всички да ползват такова голямо облекчение, особено ако тя бъде променена на 80 на 20. Велчев смята, че мярката трябва да е по-щедра спрямо най-пострадалите браншове.