Милена Фуч.: Никой не е истински печеливш

ПП би трябвало да анализират какво се случи с ДБ през годините, защото вървят по техния път

Коментар
16:12 - 03 Април 2023
5044
Милена Фуч.: Никой не е истински печеливш

Lupa.bg публикува кратък коментар след обявяването на официалните изборни резултати на писателката, сценарист и публицист Милена Фучеджиена във Фейсбук:

Ако има следващи избори, "Продължаваме промяната" (ПП)и "Демократична България" (ДБ) ще паднат още по-надолу. Да се живее в цветен балон, облицован с огледала, отразяващи безброй твои усмивки, е приятно и позволено, но като се спука, следват 7 години нещастна любов със суверена.

Извън шегата. Нито водещите, нито изоставащите не бива да се водят от его в резултатите си. Никой не е истински печеливш, докато сривовете са ясни. Ако младите хора от ПП не разберат, че трябва да работят върху себе си най-вече, а после да изискват от останалите, те са обречени. ПП би трябвало да анализират какво се случи с ДБ през годините, защото вървят по техния път. ДБ биха могли да им бъдат най-ценните учители на тема как и защо се губи. Ако това не се случи, те са загубени. И за това няма да имат вина нито БСП, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", нито суверена. Компромисите и способността за комуникация и самооценка са им слабо място, а това са жизнено важни качества за който и да е политик. Борисов продължава да е тук и сега, защото ги притежава.

Наесен може да се появи нова партия, която би могла да им обърка резултатите още повече. Изненадата е само за обитатели на балони.