Милена сбра US българки на парти в Чикаго

Шоу
14:15 - 07 Март 2023
2118
Милена сбра US българки на парти в Чикаго

Рокаджийката Милена Славова и Ди Джей Кирчо бяха специални гости на българско женско парти в Чикаго. Събитието бе организирано в сътрудничество със “Сдружение Българка Чикаго” и културен център “Българика”.

В него се включиха 460 дами, стана ясно от публикация във Фейсбук страницата на „Българика“.

Междувременно от културния център обявиха, че предстои серия от лекции в две части на тема „Женската красота през вековете“. По време на дискусията ще бъдат представени историята на женската мода по българските земи - облекло, прически, накити и козметика - както и промяната във вкусовете и чувството за красота на жената в течение на повече от две хилядолетия. Лекциите ще се проведат през април, а техен водещ ще бъде Камелия Попова.

Голяма част от сънародниците ни в Чикаго отбелязаха Националния празник 3 март пред „Българика“.

Програмата откри 5-годишната София Денева, която изпълни “Де е България”. След нея на сцената излезе 9-годишна Силви Мандаджиева, която изпя песента “Българи”. Във водещ на събитието се превъплъти историкът Камелия Попова, която в реч пресъздаде част от събитията, довели до извоюването на независимостта на България.

Кратката програма завърши с изиграването на няколко български хора.

Всички присъстващи имаха възможност след това да разгледат и базар, който се организира в залата на „Българика”. Участниците в него бяха подготвили разнообразна палитра от ръчноизработени орнаменти, картини, бижута, мартеници, и други спиращи дъха изделия.