Милена Тодорова с нов успех на световното по биатлон

Спорт
22:13 - 16 Февруари 2020
1714
Милена Тодорова с нов успех на световното по биатлон

Четвъртият ден от световното първенство по биатлон в Антхолц-Антерселва (Ит) се оказа много успешен за България.

Милена Тодорова направи нов супер резултат при жените, записвайки 18-а позиция в преследването на 10 км. В мъжкото на 12,5 км пък Красимир Анев скочи със 17 позиции напред и финишира 13-и.

Милена дръпна с 9 места, за да запише ново най-силно класиране в кариерата си. Тя потегли от 27-а позиция, на която завърши в спринта, и след само 1 грешка влезе в топ 20. Това не се бе случвало на българска биатлонистка в старт от световната купа или световно първенство от близо 7 г.

Тодорова не успя да свали една мишена във втората от общо 4-те стрелби. Момичето от Троян отново демонстрира добро темпо в бягането, за да завърши на 18-ата позиция.

Новият личен връх при жените идва след страхотното представяне на световното за девойки и младежи в Ленцерхайде (Швейц), където тя спечели медали във всички индивидуални дисциплини - сребро и 2 бронза.

Представянето в Антхолц-Антерселва вече налага Милена като име и в женския биатлон.

Преследването пред родна публика спечели италианката Доротея Вирер.

Анев също потвърди, че е в силна форма за световното в италианския зимен център. В преследването и той не успя да се справи само с 1 от общо 20-те мишени. Потегляйки 30-и, самоковецът излизаше съответно 24-и, 15-и, 17-и и 13-и след стрелбите, за да запише най-силното класиране за България на световното.

Владимир Илиев тръгна 58-и и въпреки че направи цели 5 пропуска, успя да дръпне до 44-о място. Димитър Герджиков се придвижи от 57-а до 52-а позиция след 4 грешки в стрелбата.

Титлата в преследването изненадващо спечели французинът Емилиен Жаклен