Милиардерът Джак Ма забелязан в Банкок

Топ
12:52 - 07 Януари 2023
10435
Милиардерът Джак Ма забелязан в Банкок

Основателят на холдинга "Алибаба", китайският милиардер Джак Ма, е бил забелязан в Банкок тази седмица, предаде Ройтерс.

По-рано днес световните агенции съобщиха, че в резултат на преструктуриране на компанията "Ант Груп", също основана от Джак Ма, той няма да има повече контрол над нея.

Джак Ма е бил забелязан в ресторанта на носителя на звезди "Мишлен" Супиная Джей Фай Джунсута в Банкок, който постнал в акаунта си в "Инстаграм" снимка заедно с китайския богаташ.

Тайландски медии пък съобщиха, че в ресторанта Джак Ма е бил заедно с тайландския бизнесмен Супакит Чеараванонт, ръководител на борда на две компании от холдинга "Чароен Покпханд Груп", който  е най-големият в селскостопанския отрасъл, хранителната индустрия и дистрибуцията в Тайланд.

Медиите в Тайланд съобщиха и, че Джак Ма е бил на боксов мач на спортната арена "Раджадамнерн" в Банкок, откъдето е постнал снимка с тайландския боксов шампион Сомбат "Буакау" Банчамек.

Преструктурирането на "Ант Груп" цели компанията да влезе в съответствие с регулаторните правила в Китай. Срещу компанията, както и срещу "Алибаба" съответните регулаторни органи в Китай предприеха в последно време редица действия, насочени срещу предполагаем монопол на пазара или с цел защита на потребителските права.