Милица Гладнишка, Никеца и Иван Велчев обещават лудо и цветно парти в Деня на будителите

„Лисицата и Котараците“ представят нова песен, нов клип и нов член на групата

Култура
10:15 - 25 Октомври 2024
2447
Милица Гладнишка, Никеца и Иван Велчев обещават лудо и цветно парти в Деня на будителите

"Не ни пропускайте! Неуморно репетираме за големия концерт! Ще бъде лудо! Ще бъде цветно! Ще бъде смислено! И огнено!", обещава вихрената Милица Гладнишка за концерта на "Лисицата и Котараците“.

Триото, освен харизматичната актриса и певица, включва и талантливите й колеги Николай Воденичаров - Никеца и Иван Велчев. Те ще превземат сцената на Sofia Live Club навръх Деня на народните будители на 1 ноември. И ще събудят и ще предизвикат въображението на публиката с прекрасните си песни. 

На клубната сцена тримата „трубадури“ ще представят за първи път видеото на песента „Здравей, покойник!“ по романа на Джордж Оруел „1984“. Режисьор на музикалния клип е Кирил Добрев от JENG студио, а сценограф е Мариета Голомехова.

Публиката ще чуе за първи път и новата песен на Милица, Никеца и Иван по романа на Стивън Кинг „Гняв“.

Във вечерта на 1 ноември към „Лисицата и Котараците“ ще се присъедини и нов член. Котарак или Лисица ще е той? Първи ще разберат тези, които дойдат на концерта.

„Лисицата и Котараците“ - Милица Гладнишка, Николай Воденичаров - Никеца и Иван Велчев - трима трубадури, които разказват историите и перипетиите на литературни герои от велики романи като "Майстора и Маргарита" на Булгаков, "Одисей" на Омир, "Великият Гетсби" на Фицджералд, "Гняв" на Стивън Кинг, "1984" на Оруел.

Всичко това се случва през три различни гласа в различни стилове. Песните са авторски композиции на Милица Гладнишка, Николай Воденичаров - Никеца и Иван Велчев. А някои от тях са писани специално за театрални постановки на режисьора Веселка Кунчева. 

„Лисицата и Котараците“ изпълняват песни и от музикалния спектакъл "Мелофобия" - по идея на Милица Гладнишка и Иван Велчев, където двамата правят цялата музика, песни и аранжименти в партньорство с Николай Воденичаров - Никеца и китариста Мирослав Иванов.

Музикалната комедия “Мелофобия” пък ще се играе на 4 ноември в Кино "Люмиер" в НДК.

В концерта на ”Лисицата и Котараците” са включени и хитови песни от ерата на джаза, които имат своя история, достойна за роман. Никеца представя и силата на рока в своите авторски песни, всяка от които впечатлява.

Концертите на „Лисицата и Котараците“ водят публиката през много емоционални състояния като в истински ураган, завихрил в себе си рок, поп, джаз, фламенко, кънтри, естрада, реге, класика. 

"Лисицата" Милица Гладнишка, която проявява таланта си и зад барабаните, прави чувствени и шеговити дуети с "Котараците" Иван Велчев и Никеца и предизвиква зрителите да се кефят максимално на изпълненията.