Милионер от Пловдив почина внезапно в съня си

Тодор Бурджиев си отиде на 72 г., получил инфаркт, докато спи

Новини
18:07 - 02 Декември 2021
7682
Милионер от Пловдив почина внезапно в съня си

Прочутият пловдивски бизнесмен Тодор Бурджиев е починал внезапно миналата нощ в съня си. Скръбната вест съобщи неговото семейство. Причина за кончината не се съобщава, но в Пловдив се говори, че милионера е издъхнал от инфаркт. Бурджиев е собственик на екохотел "Здравец" (на снимката в заглавието), притежава аптеки и е концесионер на някои от най-големите подвизи в града под тепетата. Той е редовен получател и на апетитни обществени поръчки в града.

"С огромна тъга съобщаваме, че г-н Бурджиев – баща, дядо, приятел и бизнесмен, си отиде внезапно от нас на 2 декември", пишат близките му. Опелото ще бъде в петък от 14 часа в църквата „Вси Светии“ на ул. "Братя Бъкстон", до Траурен парк „Драганови гробища“ в Пловдив.

Тодор Бурджиев е един от най-известните предприемачи на Пловдив. 72-годишният бизнесмен бе концесионер на подлезите на "Тримонциум", аптека "Марица" и пл. Съединение. По договор с НКЖИ беше изградил модерен търговски център с временни обекти в подлеза на Централна гара. Инвестициите му са за милиони левове, тъй като по преди това бяха доста неугледни и занемарени. През 2020 г. неговата фирма "Ринг-П"ООД спечели поръчката на община Пловдив за изграждане на детска градина "Каменица".

На фамилията Бурджиеви принадлежи  и „Еко хотел Здравец“. Той има възстановителен и релакс център, закрит плувен басейн и собствена ски зона. Еко хотелът има собствена мандра, където се произвежда мляко, сирене плюс цех за месо от домашно гледани животни в собствено стопанство.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров изрази съболезнования към семейството на предприемача. "Беше ми приятел, хубав човек", каза кметът.