Милионер в евро: Роналдиньо завърши 2020-та подобаващо

Спорт
11:26 - 04 Януари 2021
1557
Милионер в евро: Роналдиньо завърши 2020-та подобаващо

2020 година щеше да се превърне в една от най-лошите години за Роналдиньо, но през последните месеци той успя отново да стане милионер, твърди бразилското издание „Ел Паис“.

Роналдиньо беше арестуван в Парагвай заедно с брат си Роберто де Асис заради фалшифициране на паспорти. Бившият футболист на Барселона и Милан прекара 171 дни в затвора и изглеждаше, че това ще бъде една от най-лошите му години. Все пак той се съгласи да плати един милион бразилски реала (приблизително 157 хиляди евро), за да излезе от затвора и в крайна сметка регистрира доходи на милионер.

Арестът му разтревожи бразилската звезда и брат му, тъй като това можеше да опетни имиджа и кариерата му, но в крайна сметка не изглежда, че го е засегнало. Само четири месеца след излизането от затвора той спечели повече от 5 милиона бразилски реала (788 хиляди евро) за участието си в кампании и реклама.

Месец след излизането си от затвора в Парагвай, Роналдиньо беше нает за рекламно лице от компания от Бело Оризонте.

В Бело Оризонте той също така получи титлата почетен гражданин и се възползва от пътуването си, за да участва в музикален клип. Видеото достигна един милион гледания в Youtube за по-малко от седмица.

Бившият футболист на Барселона също така пусна своя собствена марка органичен джин, която носи името „R-ONE“. Той също така популяризира марката си вина „Vino de Campeones“.

По-късно, през декември, Роналдиньо беше главен герой на рекламна кампания за приложението за пътуване Buser.

Рони се появи в реклама на букмейкърска компания, с която той има договор от 2019 година.

Роналдиньо навлезе и в света на електронните спортове, където в допълнение към рекламата на игрите Pro Evolution Soccer (PES) и FIFA, той създаде свой собствен екип, наречен R10 Team, чийто комплект беше включен в най-новото издание на играта EA Sports.

След излизането от затвора Роналдиньо остава на страна от правителството и политиката, въпреки че вече се срещна лично с президента на Бразилия Жаир Болсонаро, който го назначи за посланик на бразилския туризъм.

През март министърът на правосъдието на Бразилия Серджо Моро се свърза с парагвайските власти, но отрече да е ходатайствал при освобождаването на Роналдиньо.

Въпреки че прекара 40-ия си рожден ден в затвора и бе далече от майла си Мигелина, когато тя бе хоспитализирана заради коронавирус по Коледа, Роналдиньо имаше щастлив и печеливш край на 2020 година.

През 2021 година вече има някои изненади, които Роналдиньо е подготвил, като премиерата на филма, който е посветен на неговата футболна кариера.