Милионерът Цоцорков стана „пионер“ на 2022-а

Актуални новини
15:22 - 17 Март 2022
3964
Милионерът Цоцорков стана „пионер“ на 2022-а

Председателят на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД Димитър Цоцорков е първият носител за България на световните отличия "SDG Pioneers 2022". Призът се връчва от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН за активна дейност, която допринася за напредък по Целите за устойчиво развитие, съобщиха от дружеството.

Официалната церемония, на която са връчени отличията, се е провела на 15 март в "Техно Меджик Ленд" – София, предаде БТА.

Милионерът Цоцорков получил приза от Огнян Траянов, председател на Българската мрежа. На второ място в конкурса  журито е класирало "Уникредит Булбанк", а представители на две компании с равен брой точки са на трето - "Загорка" и "КонтурГлобал Марица Изток 3".

Приемам това отличие не като лично мое, а като признание за целия екип на "Асарел-Медет", за фондациите "Асарел" и "Лъчезар Цоцорков" и не на последно място за моя баща проф. д-р Лъчезар Цоцорков, е казал Димитър Цоцорков. Той е поздравил всички отличени компании, които имат голям принос към Целите за устойчиво развитие.

Последните две години ни напомниха колко безценни за нас са думи като мир и здраве. Днес е по-важно от всякога да сме обединени от споделени ценности, да сме солидарни, човечни, чувствителни към чуждата болка, мъдри и съпричастни, е допълнил Димитър Цоцорков.

"Асарел-Медет" е пример как една компания може коренно да промени облика на един град. Модерната болница, спортната зала, площади. Идете и вижте сами как изглежда Панагюрище, е казал при връчването на отличието Огнян Траянов.

Победителят от първия конкурс "SDG Пионерите" за България ще участва във финалния световен кръг на конкурса. Носителите на глобалния приз "SDG Pioneers 2022" ще бъдат обявени по време на срещата на върха на лидерите на Глобалния договор на ООН през 2022 г. в Ню Йорк, САЩ.