Милионерката Весела Лечева дари 10 бона за паметник

Общество
12:59 - 28 Юли 2021
3887
Милионерката Весела Лечева дари 10 бона за паметник

Световната шампионка по стрелба и бивш депутат от БСП Весела Лечева дари 10 000 лева за обновяване на Антифашисткия мемориален комплекс „Балванска битка“ във великотърновското село Балван.

Ремонтните дейности вече са в ход. С предоставените пари от богатата съпруга на простреляния на 11 юли 2007-а милионер Манол Велев вече се почиства теренът около паметника, който през последните години е бил занемарен.

„Асфалтираме основната алея. Предстои да бъдат монтирани пейки в парковото пространство. През есента предвиждаме да засадим и дръвчета“, обяви кметът на Балван Недьо Георгиев.

Мемориалният комплекс е изграден по повод Балванската битка, която е сражение между български армейски и полицейски части и Габровско-севлиевския партизански отряд по време на партизанското движение в България през 1941-1944. Бойните действия се развиват край селата Крушево и Балван, предаде „Борба“.

„Благодаря на кмета на с. Балван Недьо Георгиев, че прие инициативата ми да обновя парка пред антифашисткия мемориален комплекс. Вярвам, че уважението към миналото е ключово за настоящето ни“, коментира в социалните мрежи Весела Лечева.