Милиони авантюристи посещават най-опасния курорт в света

Луксозният Лос Кабос е сред градовете-първенци по убийства

Новини
11:00 - 09 Октомври 2024
8423
Милиони авантюристи посещават най-опасния курорт в света

Въпреки тъмната си слава и мрачни истории, милиони туристи продължават да посещават курорта Лос Кабос в Мексико всяка година. 
 
Известен със своите впечатляващи плажове, хотели от световна класа и оживен нощен живот, Лос една от най-популярните ваканционни дестинации.

Лос Кабос, който обхваща градовете близнаци Кабо Сан Лукас и Сан Хосе дел Кабо, отдавна се слави със зашеметяващата си брегова ивица, предлагаща на посетителите множество дейности от наблюдение на китове до дълбоководен риболов и гмуркане с шнорхел.

Туристите от Съединените щати и от целия свят са привлечени от топлото време, лесните полети и луксозните места за настаняване.

Въпреки това, докато пясъчните брегове и оживеният нощен живот правят Лос Кабос първокласно място за почивка, нивото на убийствата в региона разказва друга история.

Курортът има едно от най-високите нива на убийства в света.

Със 111,3 смъртни случая на 100 000 души, Лос Кабос е един от най-опасните градове в света. Голяма част от насилието е свързано с наркопрестъпления и конфликти между банди, чиято интензивност се увеличи през последните години, съобщава "Daily Express". 

Въпреки високото ниво на престъпност, милиони туристи продължават да посещават Лос Кабос всяка година. Властите създадоха специална туристическа полиция и засилиха сигурността на курортите в районите, където има туристи.

Туристите са привлечени от Лос Кабос заради естествената му красота, приключенията и изисканата кухня. Плажовете на града са едни от най-добрите в Мексико, като няколко от тях са получили Син флаг за техните екологични стандарти и чистота. Лос Кабос предлага и автентична мексиканска кухня и пресни морски дарове, които привличат любителите на храната от цял ​​свят.

Посетителите се насърчават да бъдат внимателни, да се информират за местните условия и да следват указанията за безопасност, предоставени от техните хотели и туроператори.